Paylaş

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 99. yılında düzenleyecekleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlerine tüm Kocaeli halkını davet etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Örgütü, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 99. yılında ilk olarak Ata’mızın manevi huzuruna çıkarak çelenk takdimini yapacak ardından bayram coşkusunu Cumhuriyet Yürüyüşü ile taçlandıracak. 29 Ekim Cumartesi Günü saat 11.00’da İzmit Kültür Tepesi’ndeki çelenk takdim törenine ve saat 19.00’da İzmit Merkez Bankası önünden başlayacak olan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne tüm halkımızı davet eden CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

99 YILDIR SÜREN ONURLU MÜCADELE

“Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’da yaktığı Kurtuluş meşalesi, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ile milletimizin manda ve himayeyi ret ederek, kanıyla canıyla kazandığı bağımsızlığının, sarsılmaz temeline dönüştü. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler de, Ata’mızın izinde, 99 yıldır vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin bağımsızlığını korumak için görev başındayız. Cemaatlerle, tarikatlarla, terör örgütleri ile, dış unsurlarla aynı yağmurda ıslananlarla; ulu önderimiz Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya çalışanlarla, kendi mal varlığını vatanın, milletin varlığından önde tutanlara karşı Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olarak her dönemde damarlarımızdaki o asil kandan aldığımız cesaretle bu onurlu mücadeleyi sürdürmekteyiz. 100 yıllık hesaplaşmacılarla, Cumhuriyet kazanımlarını ahlaksızca yok oluş diye adlandıranlarla, din ve devlet işlerini birbirine geçirip kazandığı lüks yaşamından kopacak diye laikliğe laf edenlerle, Cumhuriyet kelimesini bile kullanmaktan imtina edenlerle, hepsiyle tek tek mücadele etmeye devam edeceğiz.

TÜM CUMHURİYET SEVDALILARI İLE 29 EKİM’DE BULUŞMAK DİLEĞİYLE

Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük iki eserim var diye bahsettiği Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet birbirinden ayrı düşünülemez unsurlardır. Cumhuriyet’in çimentosu olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gerçeğini, tüm gücümüzle savunmaya, yaşatmaya, korumaya devam edeceğiz. 99 yıldır dimdik ayakta duran ulu çınarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız ve milletimizin bağımsızlığı için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşamak için 29 Ekim Cumartesi Günü saat 11.00’da İzmit Kültür Tepesi’nde Ata’mızın manevi huzuruna çıkarak parti çelengimizi takdim edecek ve şükranlarımızı sunacağız. Ardından saat 19.00’da Merkez Bankası önünden başlayacak olan Cumhuriyet Yürüyüşü ile bayram coşkumuzu taçlandıracağız. Tüm Cumhuriyet sevdalıları ile 29 Ekim’de buluşmak dileğiyle.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.