Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99.yıl dönümü Gölcük’te, bir dizi etkinlikle coşku içerisinde kutlandı. Çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlikler, akşam saatlerinde fener alayı ve konserlerle devam edecek.

Gölcük’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99.yıl dönümü kutlama etkinlikleri, dün Anıtpark’ta, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Bugün düzenlenen tebrikat törenine ise; Gölcük Kaymakamı Yusuf Özdemir, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, gaziler, askeri ve sivil erkan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

RESİM SERGİLERİ BEĞENİ TOPLADI

Tebrikat töreninde; Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer tebrikleri kabul etti. Tören sonrasında; resim öğretmenleri ve ilçede yaşayan ressamlar tarafından yapılan Atatürk resimlerin yer aldığı sergi, protokol üyeleri tarafından gezildi. Resimleri beğeni ile inceleyen Kaymakam Özdemir, Başkan Sezer ve protokol üyeleri, resim öğretmenleri ve ressamları tebrik ettiler.

GÖLCÜK KIRMIZI BEYAZA BÜRÜDÜ

Tören Mareşal Fevzi Çakma Caddesi üzerinde geçit töreni ile devam etti. Törende konuşmaların ardından Gölcük’te bulunan okullar ellerinde bayraklar ile protokol ve Gölcük halkını selamladılar. Halk oyunu gösterilerinin yapıldığı geçiş töreninde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ilçedeki okullarda düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

GÜN BOYU KUTLAMALAR DEVAM EDECEK

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına akşam saatlerinde de devam edilecek. Kutlamalar kapsamında Anıtpark’ta saat 16.00’da Donanma Komutanlığı Bandosu tarafından konser verilecek. Kutlamalar saat 19.00’da Kongre Sarayı’ndan başlayacak Fener Alayı, Anıtpark’ta havai fişek gösterisinin ardından konser coşkusuna dönüşecek. Cumhuriyet coşkusu; 20.00’da Anıtpark’ta Gölcük Belediyesi Halk konserleri ile sona erecek.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.