Paylaş

Aziz Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıl Dönümü kutlama programı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle ve coşkuyla gerçekleşti.

Vali Seddar Yavuz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü kutlama programı kapsamında ilk olarak Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda tebrikleri kabul etti.

Tebrik kabulüne;  Kocaeli Milletvekilleri; Cemil Yaman, Sami Çakır, Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,  Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça,  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Vali Yardımcıları, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Yetimler Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve şehit babası Şaban Arlı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ile şehit ve gazi yakınları öğrenciler ile davetliler katıldı.

Tebrik kabulünün ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yavuz: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yıl Dönümünü büyük bir coşkuyla, sevinçle kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızı zafer ile sonuçlandıran Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Bayramımız kutlu olsun. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirelim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç olmadığı kadar güçlü, bilim, sanayi ve teknoloji ile buluşuyor, dahası her alanda dünya ile yarışıyor. Bu yüzyılı Cumhuriyetimizin yükseliş dönemi olarak tanımlıyoruz. Kuruluşunu tamamlamış ve 2. Yüzyılda inşallah yükseldiği, güçlendiği, serpildiği ve daha fazla vatandaşına refah sağladığı ve tüm çevresine de barış ve huzuru yaydığı bir dönemi hep birlikte müşahede edeceğimize inanıyoruz. Bu vesileyle gençlerimize, tüm vatandaşlarımıza Cumhuriyetin değerlerine, kazanımlarına, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalarını tavsiye ediyoruz. Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Kutlama Töreni Yoğun Katılım ve Coşku İçinde Gerçekleştirildi

Tebrik kabulünün ardından Vali Seddar Yavuz beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Valilik A kapısı önündeki tören alanına geçtiler.

Valilik Yerleşkesi A Kapısı önünde gerçekleştirilen törene; Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır ve Cemin Yaman, Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,  Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça,  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Baro Başkanı Av. Mehmet Gül, Vali Yardımcıları, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı,  Daire müdürleri,   Siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gaziler, Şehit aileleri, yakınları, öğretmenler, öğrenciler ve 7 den 70’ e  vatandaşlarımız katılarak bayram coşkusuna ortak oldular.

Vali Seddar Yavuz, Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile birlikte Valiliğimiz bahçesindeki öğrencilerden başlayarak, tören birliklerini ve katılım sağlayan herkesi ayrı ayrı selamlayarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutladılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Mesajda;

Aziz Milletim…

Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum.

Bugün, hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıl dönümüne kavuşmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Ülkemizin 81 vilayetindeki her bir insanımızın ve dünyanın dört bir köşesindeki milyonlarca vatandaşımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.

Yurt dışındaki temsilciliklerimizde bayram sevincimize ortak olan dostlarımıza da şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’le birlikte İstiklal Harbimizi zaferle taçlandıran kahramanlarımızı, Büyük Millet Meclisi’nin vatanperver üyelerini rahmetle yâd ediyorum.

Bağımsızlığımız uğrunda bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Bundan 99 yıl önce ağır bedeller ödeyerek, gerçekten çok zor şartlarda kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni “muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak” için kesintisiz bir mücadele içindeyiz.

Son 20 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimleriyle, sadece milli iradenin önündeki engelleri değil, cumhurla cumhuriyet arasında örülen kalın duvarları da ortadan kaldırdık.

Türkiye’yi, demokrasisi örnek alınan, ekonomisi göz dolduran, diplomasisi ilgiyle takip edilen, milli birlik ve kardeşliğini her türlü sabotaja rağmen en güçlü şekilde muhafaza eden bir ülke konumuna getirdik.

Bir asır önce istiklal mücadelesi mazlum halklara ilham veren Türkiye’nin, bugün de gözlerin ve kalplerin hayırlı menzili içinde olduğu bir gerçektir.

Küresel belirsizliklerin arttığı bir dönemde barışı, istikrarı ve adaleti tesise yönelik gayretlerimiz, tüm kesimler tarafından takdirle karşılanıyor.

Suriye’deki insani trajedinin sona erdirilmesinden Rusya-Ukrayna krizinin çözüme kavuşturulmasına kadar girişimci ve insani dış politikamızla çevremizde bir barış ve refah kuşağı oluşturmaya çalışıyoruz.

Milli gelirine oranla en çok insani yardım yapan ülke olarak, nerede bir mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi varsa, kökenine, inancına, farklılıklarına bakmadan imdadına koşuyoruz.

Küresel ölçekte ülkemizin itibarını ve ağırlığını artırırken, içeride de yatırım ve kalkınma hamlelerimize aralıksız bir şekilde devam ediyoruz.

Karadeniz’de keşfini yaptığımız ve evlerimize taşımak için gece gündüz çalıştığımız doğalgaz, enerji kulvarında önümüzde yeni ufuklar açtı.

Savunma sanayii alanında kendi ürünlerini tasarlayan, geliştiren, üreten ve bunları ihraç eden bir kapasiteye ulaştık.

Tarımdan turizme, ulaştırmadan eğitim ve sağlığa her alanda kendimizle yarışıyor, başarı çıtamızı sürekli yukarı taşıyoruz.

Birkaç gün önce yaklaşık 6 milyon vatandaşımızın ev ve arsa ihtiyacını giderecek tarihimizin en büyük sosyal konut projesinin temelini attık.

29 Ekim’de de ülkemizin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili olan TOGG’un banttan indirilme törenini gerçekleştiriyoruz.

Maruz kaldığımız onca haksızlığa ve engellemeye rağmen, bir satranç ustası hassasiyetiyle, 2053 ve 2071 vizyonlarımızın temelini atıyoruz.

Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmet altyapısı üzerinde “Türkiye Yüzyılı”nı inşa etmekte kararlıyız.

Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum.

Bu düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha tebrik ediyor, milletimize sağlık, huzur ve esenlik diliyorum.

Şehitlerimizin ruhları şad olsun!

Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümü kutlu olsun!

 

Başta Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Aziz Şehitlerimiz, Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak sözlerine başlayan Vali Yavuz:  “Hepinizin bildiği gibi 19 Mayıs 1919’da başlayan, büyük bir azim ve kararlılıkla süren Millî Mücadelemiz zaferle sonuçlanmış; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde milletimiz kenetlenmiş, cihat ruhu ve iman gücüyle vatanımız işgalden kurtarılarak yeni, çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş Aziz Türk Milleti, engin devlet tecrübesini ve diğer topluluklara örnek olan hayat felsefesini günümüze kadar taşıyarak, tarih sahnesindeki kutlu yürüyüşüne kararlılıkla devam etmektedir.  Bizim kültür ve medeniyetimizde devlet, tüm insanları kucaklayacak, onu mutlu kılacak bir hizmet aygıtı olarak nitelendirilir. “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” anlayışı: medeniyet değerlerimizi özetleyen, insanı yaşatmayı, insanın can, mal ve inanç hürriyetini korumayı hedefleyen bir devlet anlayışıdır. İslam ile şereflendikten sonra 1071’de Anadolu’da başlayan diriliş ve kıyam bize bir Selçuklu, bir Osmanlı bir de Türkiye Cumhuriyeti Devleti bahşetmiş, daha da ötesi İslam’ı yaymak, dünyada hakkı ve hukuku haykırmak gibi bir misyon vermiştir. Bu aynı zamanda bir lütuftur. Bir görev tevdii, bir seçilmişliktir. Ecdadımız da bu görev tevdiine ve seçilmişliğe layık olmak için canlarından vaz geçmiş, sömürmemiş, öldürmemiş, katletmemiştir. Ekmeğini paylaşmış, gözyaşı silmiş, bugün olduğu gibi her şartta hakkı ve hukuku haykırmıştır.”

Dev Projeleri Hayata Geçirdik

Vali Yavuz konuşmalarının devamında:“Sevgili Kardeşlerim, Bilindiği üzere, büyük bir imparatorluğun küllerinden doğmuş Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesi hedefine ulaşmak ve onu geçmek için 99 yıldır aynı azim, kararlılık ve ruhla varlığını sürdürmüş; kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirerek dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır. Bugün artık Türkiye her alanda dünya ile rekabet edecek alt yapıya sahiptir. İçinde 2023, 2053 ve 2071 gibi tarihi hedefleri barındıran Milli Teknoloji Hamlesi ile dijital teknolojide, otomotivde, kimya ve ilaçta, yapay zekada dünya öncüsü olma hedefiyle yüksek teknolojili, yüksek katma değerli yerli ve milli üretim amacına yönelik çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz.  Her alanda yerlilik oranını artırarak ekonomimiz, teknolojik alt yapımız ve sanayimiz güçlenmekte, aynı zamanda da askerî sistem ve teknolojilerin tedarik süreçleri sağlanarak Savunma Sanayimiz de her geçen gün gücüne güç katmaktadır. İhalar, Sihaların yanında Ülkemiz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlatılan Milli Muharip Uçağı projesiyle de 5’inci nesil muharip uçak üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip ülkelerden biri olacak.”

TOGG Gemlik Kampüsünün Açılışına Şahitlik Edeceğiz

Her 29 Ekim’de ülke olarak dev proje ve eserlerin açıldığını vurgulayan Vali Yavuz, bugün de büyük bir açılışa şahitlik edileceğini belirterek şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin 100. yılını karşılarken Türkiye’nin yeniliğe yolculuğunda önemli bir kilometre taşını daha geride bırakarak Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde TOGG Gemlik kampüsünün açılışına hep birlikte heyecanla ve gururla şahitlik edeceğiz.  Bununla beraber ülkemiz bilimde, sanatta, kültürde, sporda önemli başarılara imza atmış ve atmaya da devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve liderliğinde 20 yıl öncesine göre her bakımdan çok daha güçlü, çok daha dirayetli, çok daha inançlıyız. İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerimize ulaştırdığımızda, bölgemizde ve dünyada yepyeni bir dönemi de başlatacağız. İnanıyorum ki bu yüzyıl bizim yüzyılımız olacak. Türkiye son yüzyılda ve sonraki yüzyıllarda her alanda adını ve gücünü tarihe yazdırmaya devam edecektir.”

Diriliş ve Kıyamımıza Engel Olmak İstiyorlar ama Biz Biriz, Beraberiz

Konuşmaların devamında terör örgütleri ve küresel güçlerin milli birliğimizi hedef aldığını belirten Vali Yavuz:  “100 yıl önceki hedeflerine ulaşamayan küresel güçler, terör örgütleri ile bu kutlu yürüyüşümüze engel olmak için her fırsatta milletimizin birliğini, beraberliğini hedef alıyor, kardeşi kardeşe kırdırıp iç karışıklıklar meydana getirerek geçmişte olduğu gibi bu diriliş ve kıyamımıza engel olmak istiyorlar. Biz biriz, beraberiz; bu birlik ve beraberliğimiz olduğu müddetçe de Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Aziz Türk Milletine tehdit oluşturabilecek herhangi bir güç yoktur, olmayacaktır da. Hedeflerimize ulaşmamızın önüne ne terör örgütleri ne de onları kullananlar geçebileceklerdir. Bizim yeter ki Ay yıldızlı Al Bayrağımızı gördüğümüzde gözlerimiz yaşarsın, İstiklal Marşımızı okuduğumuzda tüylerimiz diken diken olsun ve Ezan-ı Muhammedîyeyi duyduğumuzda huşu ile Allah’a yönelen bir neslimiz olsun.  Hamdolsun bugün de ülkesinin ve milletinin geleceği, ezanı, bayrağı, kutsal değerleri söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehadete yürümeye hazır 85 milyon vatandaşımız var. Aziz Milletimiz bu konudaki kararlılığını 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere istiklaline ve istikbaline el uzatılan her durumda göstermiştir. Terör örgütleri arkalarındaki devasa desteğe rağmen ülkemizde başarıya ulaşamıyorsa, milletimizin işte bu dirayetli ve kararlı duruşu sayesindedir. Rabbime, böyle bir milletin evladı olma şerefini bahşettiği için ne kadar hamd etsek azdır.”

Sizin Özgüveniniz, Sizin Azminiz Bu Ülkenin En Büyük Teminatıdır

Gençlerimize seslenen Vali Yavuz: “Cumhuriyetimizin ve Geleceğimizin Teminatı Sevgili Çocuklar ve Gençler, Biz dünyada iddiası olan bir medeniyetin liderliğini yapan ve yarınlarda da yine güçlü ve küresel bir Türkiye hayali olan büyük bir milletiz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç olmadığı kadar güçlü ve yarınlara emin adımlarla ilerliyor. Sizlerin omuzlarınızda Türkiye Cumhuriyeti Devletini, küresel bir güç haline getirmek istiyoruz. Gençlerimize güveniyoruz ve bizim yaptıklarımızdan daha büyük işler yapabileceğinize de gönülden inanıyoruz. Bu vesileyle başarılı olmanın sadece akademik başarı değil aslında bir ülkü ve ideali paylaşmak olduğunu da hatırlatmak isterim. Neden çalışıyoruz, niçin başarılı oluyoruz, niçin başarılı olmak istiyoruz sorularını da doğru cevaplamamız gerekmektedir.  Aksi takdirde başarılar sürdürülemez olabilir. İnşallah hem ailenize hem ülkemize, en önemlisi de kendinize faydalı insanlar olmanızı bekliyoruz. Çünkü kendisine, çevresine, insanlığa faydalı olmayan başarılar kalıcı başarılar olamaz. Kendinizi asla aşağılık kompleksine kaptırmamalısınız. Öncelikle kendinizle gurur duymanızı, sonra da çevrenizle, ülkenizle barışık bir yaşam tarzı oluşturmanızı temenni ediyoruz. Unutmayın ne yapıyorsak siz gençler için yapıyoruz. Bundan sonra da bu aynen böyle devam edecek. Sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, milli ve manevi değerlerine bağlı engin bir insan sevgisi ve şefkati, diğer yandan tüm insanlığa, aynı gözle, aynı şekilde sevgi ve şefkatle bakan büyük bir milletin mensubuyuz. Bizim medeniyetimiz sevgi ve şefkat medeniyetidir. Bunu asla unutmayalım. Biz bilgi üretmeliyiz, sadece bilgi kullanan bir toplum olmaktan süratle çıkmalıyız. Sizlere çok güveniyor ve sizleri çok seviyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun.”

Bu Bayrak İnmeyecek, Bu Ezanlar Susmayacak, Cumhuriyetimiz Sonsuza Dek Var Olacaktır

Büyük ve güçlü Türkiye davamızın mücadelesini vermeye devam edeceğiz diyen Vali Yavuz: “Bizim Türk Milleti, Ay Yıldızlı Al Bayrağımız ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti diye bir sevdamız var. Bu sevdamız bizim asli sevdamızdır. Yürüttüğümüz bu kutlu mücadelede, milli mücadeleyi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade, son 99 yıldır olduğu gibi bugün de rehberimiz olmayı sürdürecektir. Biz öyle bir ruhla millet olmuşuz ki, bizim için etnik olarak şu ya da bu kökenden gelmiş olmanın hiçbir önemi yoktur. Çünkü 2200 yıllık devlet geleneğine sahip, dünyada bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar büyük milletlerden bir tanesiyiz. Biz büyük Türk Milletiyiz. Bizim amacımız bir, hedefimiz bir, yolumuz birdir. Unutulmamalıdır ki Aziz Milletimiz bin yıldır, dünyanın, üzerinde en çok mücadele yürütülen coğrafyasında yaşıyor olmasının bedelini; şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin eşsiz fedakârlıklarıyla, kanıyla, canıyla ödemiştir. “Tıpkı Şairin Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Dizelerinde mana bulduğu gibi…”  Sadece Cumhuriyetimize ve demokrasimize değil, bayrağımıza, şerefimize, onurumuza, bağımsızlığımıza sahip çıkarak, kutsallarımıza göz diken her girişimi ve oluşumu bertaraf etme azmini her daim göstereceğiz. Biz böyle dik durarak, Devletimize, Milletimize olan bağlılığımızı herkese gösterdikçe Allah’ın izniyle bu bayrak inmeyecek, bu ezanlar susmayacak, Cumhuriyetimiz sonsuza dek var olacaktır.”

“Bayrak As” Kampanyamıza Destek Olan Herkese Teşekkür Ediyoruz

Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle hafta boyunca tertiplenen programlara ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, katılım sağlayan herkese teşekkürlerini ilettiği sözlerinde ise şunları kaydetti: ” Dün de yine çok güzel kutlamalar gerçekleştirdik. İlimizde başlatmış olduğumuz “Bayrak As” kampanyamıza destek olan Belediyelerimize, kurum kuruluşlarımıza, odalarımıza, limanlarımıza, iş insanlarımıza, esnaf odalarımıza teşekkür ediyorum. Akşam saatlerinde de tüm Kocaelili kardeşlerimizle Fener Alayında buluşacağız. Birlik, beraberlik, kardeşliğimizi ve Cumhuriyetimize, Devletimize, Ay Yıldızlı Al Bayrağımıza sahip çıktığımızı bir kez daha göstermiş olacağız. Düzenlemiş olduğumuz Fener Alayına tüm Kocaelili kardeşlerimi bayraklarını alarak katılmaya davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdiler.

 

İzmit Atatürk Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi İrem Ak’ın ‘Akdeniz’e Doğru” adlı şiirinin ardından Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının sergilediği gösteri büyük beğeni topladı.

Tören Şehit Özcan Kan Fen Lisesi Öğrencisi Kaan Dünmez’in okuduğu “Cumhuriyet’ adlı şiirin ardından İzmit Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin çeşitli yörelere ait folklor gösterileri ile devam etti.

Askeri helikopterlerin de havadan eşlik ettiği geçit töreni ile tamamlanan programda Vali Seddar Yavuz fotoğraf çekilmek isteyenlerin taleplerini yerine getirerek, çocuklara oyuncak, gençlere kitap hediye edip, Cumhuriyet Bayramlarını tek tek kutladı.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.