Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni, Vali Seddar Yavuz ve Eşi Selda Yavuz’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Kocaeli Kongre Merkezi Fuaye Alanında gerçekleştirilen kabul törenine; Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un yanı sıra, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan,  Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Yaşar Çakmak, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Baro Başkanı Av. Mehmet Gül, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları,  İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, daire müdürleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Polis ve Askeri erkân,  gaziler, şehit ve gazi aileleri, huzurevi sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Misafirlerini salon girişinde karşılayıp, tek tek hepsine hoş geldiniz diyerek Bayramlarını kutlayan Vali Seddar yavuz ve eşi Selda Yavuz,  daha sonra konuklarla birlikte Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de sevdiği türkülerinde içinde bulunduğu müzik dinletisini beğeniyle dinlediler.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yılı kutlama programı vesilesiyle Valiliğimizce düzenlenen kabule katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Vali Yavuz; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yılını kutluyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Kurtuluş Savaşımızın eşsiz Komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan kurtuluş mücadelemiz yokluklarla, büyük fedakârlıklarla, şehitlerimizin kanlarıyla cennet vatanımız düşman işgalinden kurtarılmıştır. Büyük bir imparatorluğun küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti Devleti 99 yıldır Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma hatta onu geçme mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüyor. Bu geçen süreçte Türkiye Cumhuriyeti Devleti öyle büyük başarılar elde etti ki dünle kıyasladığımızda hepimizin gözleri yaşarıyor.”

Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle TOGG yerleşkesinde gerçekleşen programa katıldığını belirten Vali Yavuz: “100 yıllık hayallerimiz gerçek oluyor. İlk defa Türkiye’nin otomobili oluyor. Bu öylesine bir devrim ve değişim ki bunu ancak o araca bindiğinizde, o koltuğa oturduğunuzda, direksiyonun simidine dokunduğunuzda hissedersiniz. Çünkü biz başkalarının ürettiği teknolojiyi, araç ve gereçleri, hatta ve hatta başkalarının hibe ettiği araçları kullanarak, onları görerek büyüdük. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık savunma sanayinde, özellikle kara kuvvetlerimizde kullanılan tüm araçları kendisi üretir hale geldi. Bugün İHA’larla SİHA’larla yeni bir savaş konsepti yazılıyor. Aziz Türk Milletinin şanına yakışır bir diriliş ve kıyamla kuruluşunu tamamlamış birinci yüzyılın ardından ikinci yüzyılı da bir yükseliş dönemi, diriliş ve kıyam yüzyılı olarak görüyoruz. Bu Aziz Türk Milletinin azmi ve başarısıdır. Aziz Milletimizle onur ve gurur duyuyoruz. Bugün hepimiz Cumhuriyetin faziletlerinin, kazandırdıklarının farkındayız, kıymetini biliyoruz ve Cumhuriyetimize ölürcesine sahip çıkıyoruz. O yüzden de biz ecdadımızı ayırmıyoruz. Selçuklu ne kadar bizimse Osmanlı da o kadar bizim, Türkiye Cumhuriyeti o kadar bizim. Eğer siz tarihinizi bilmezseniz zaman dilimlerine kendinizi hapsederseniz, devletlerin isimlerine ve rejimlerine takılırsanız, şanlı tarihinize arkanızı dönmeye başlarsınız. Şanlı tarihinize arkanızı döndüğünüzde de elinizde ve geride ne kalır iyi bakmamız gerekir. Oysa biz büyük bir milletin büyük bir medeniyetin temsilcisiyiz. İşte tamda bu şuurla buradayız, bir aradayız.

Büyüklüğümüze Uygun Yaşamak ve Yaşatmak Durumundayız

Allah’ın izni, devletimizin ve milletimizin desteği ile biz bu devleti küresel bir güç haline getireceğiz diyen Vali Yavuz: “Önce inanmak, hayal etmek ve o inancın ve hayalin peşinde koşmak hepimizin vazifesidir. Çünkü büyük olmak bizim kaderimiz. Büyük olmadan bu topraklarda yaşayamayız. Biz bir daha ağıtlar yakmak istemiyoruz. Biz bir daha 250 bin şehit vermek ve kahramanlık türküleri söylemek istemiyoruz. Biz şehit vermemek için daha çok çalışacağız, daha güçlü olacağız ve daha caydırıcı olacağız. Mecbur kalırsak 85 milyon vatan evladı yine bu vatan için kurban olacaktır. Ama öncelikli hedefimiz kurban olmamak, bir vatandaşımızın dahi saçının teline zarar gelmemesini sağlamak olacak. Bunun için de bilim ve teknolojiyi mutlaka edineceğiz, bulacağız ve biz icat edeceğiz. Cumhuriyetin Kuruluşunu iyi anlamak, Cumhuriyeti kuran iradeyi anlamak ve ona sahip çıkmak hepimiz açısından çok kıymetli ve değerlidir. Bağımsızlık bizim karakterimizdir, biz işgale, uşaklığa, ensemizden çekilmesine müsaade edemeyiz. Biz Afrika kabilesi değiliz. Dünyanın sayılı en büyük milletlerinden bir tanesiyiz ve bu büyüklüğümüze uygun yaşamak ve yaşatmak durumundayız. Bu duygularla Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu güne kadar gelmesine katkı sunmuş tüm devlet büyüklerimizi, tüm bilim insanlarımızı, ecdadımızı, kısacası her bir vatandaşımızı tebrik ediyor, şükran ve minnetlerimizi arz ediyor, rahmeti rahmana kavuşmuşlara da Allah’tan rahmet diliyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, protokol üyeleri, şehit ailesi, gazi ve ailesiyle birlikte Cumhuriyet Pastasının kesilmesinin ardından tüm masaları dolaşarak konuklarının Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ettiler.

Davetliler ile tek tek ilgilenen Yavuz Çifti, protokol üyeleri ve davetliler ile birlikte şanlı bayrağımız eşliğinde “Türkiyem” şarkısını seslendirmelerinin ardından Kabul Töreni sona erdi.

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.