Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yeni sosyal tesis projesini açıkladı. Tesisin yapımı için, “Meclis onayıyla ücra durumdaki iki araziyi elden çıkararak kaynak yaratmak, İzmit’e kapsamlı bir sosyal tesis kazandırmak istiyoruz” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Körfez Mahallesi’nde, Gölcük Yolu üzerinde deniz manzaralı belediye arazisine yapılması planlanan yeni sosyal tesise dair açıklamalarda bulundu. Gülümse Kafe’lerin artık marka olduğunu belirten Başkan Hürriyet yeni projeye dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Göreve geldiğimizde İzmit Belediyesinin ne yazık ki hiçbir sosyal tesisi yoktu. Sosyal tesis anlamında fakir bir belediyeydi.

GÜLÜMSE KAFELER MARKA OLDU

Elimizde bulunan tüm işletmeler küçük meblağlara birilerinin işletmesine verilmiş. Özel işletmelerin kiralama ihalelerin sözleşmelerinin bitmesini bekledik. Sözleşmeler bittiğinde yeniden ihaleye çıkmayarak sözleşmeleri biten tüm alanları tek tek İzmit Belediyesi uhdesine geri aldık. İlk Yahya Kaptan’dan başlamak üzere markalaştırdığımız Gülümse Kafeler aracılığıyla sosyal tesis anlayışını yerleştirmeye çalıştık.

“UFAK İŞLETMELER ARTIK YETMİYOR”

Yahya Kaptan Gülümse Kafe, Yenicuma, Fevziye Çay Bahçeleri artık İzmit Belediyesinin uhdesinde işletilen ve halkımıza uygun ve kaliteli hizmet sunan markalaşmış tesisler haline geldi. Biz bunları gün gün arttırmaya çalışıyoruz. İhtiyaç duyulan mahallelere de götürmeye çalışıyoruz. En son Malta’da yeni bir alan yaptık. Şu anda işletmeye açtık. Yakın zamanda resmi açılışını da gerçekleştireceğiz. Bunlar ufak ufak işletmeler ve artık yetmiyor. Daha nitelikli, daha büyük alanlara ihtiyacımız var.

“YENİ ALANLAR BAKIYORUZ”

Sosyal tesis demek aslında sosyal belediyecilik demek. Ekonominin durumu hepimizin malumu. İnsanların alım gücü düştü. Burada belediyelerin sosyal tesisleri vatandaşlarımıza ekonomik şartlarını zorlamadan sosyalleşebilmelerini sağlıyoruz. Çok para harcamadan insanlarımızın arkadaşlarıyla, aileleriyle kaliteli zaman geçirebildiği alternatif alanlar buralar. İstanbul’da BELTUR bir markadır ve milyonlarca insan faydalanıyor. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni alanlar bakıyoruz. İzmit dağ ve deniz arasına sıkışmış dar bir bölge. Arazimiz çok az.

“SAHİLDE 1 METREKAREMİZ YOK”

Arkadaşlarımız daha büyük ve nitelikli, daha fazla insanın yararlanabileceği bir sosyal tesis yapabilir miyiz diye aradı ve taradı. Uygun bir yer sonunda bulundu. Deniz manzaralı bir yer. İzmit Belediyesinin sahil şeridinde hiç alanı yok. Sahil komple Kocaeli Büyükşehir Belediyesi uhdesinde. Diğer belediyelerin sahillerde yeri var ama ne yazık ki İzmit Belediyesinin İzmit sahillerinde 1 metrekare bile yeri yok. Daha önce Grup Başkan Vekilimiz Engin Taşdemir bunu defalarca dile getirdi. Oralarda halkımıza sunabileceğimiz bir sosyal tesisimiz yoktu.

YENİ SOSYAL TESİS PROJESİNİN DETAYLARI

Güzel bir alan bulduk. Kendi arazimiz ve deniz manzaralı. Bu alan 2 yönlü. Hem deniz hem doğa manzaralı iki yönlü bir alanımız çıktı. Körfez Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde 5221 ada 8 nolu parselde imarda ticaret alanı olarak görünen bir alan. Parsel yüz ölçümü yaklaşık 2457 metrekare, Azami inşaat alanı da 2949 metrekare. Bizim düşündüğümüz sosyal tesis ise zemin artı 2 kat, teraslı, toplam 1700 metrekare kapalı alana sahip ve yaklaşık 800 ila 1000 kişi kapasiteli bir tesis. Restoranı, verandası, mutfağı, deposu, açık otoparkı, kahve bölümü ve terasıyla beraber tam bir sosyal tesis planladık.

“AVAM PROJE ÇALIŞTIK”

Bir çay bahçesi modelinden bir tık daha yukarıda, kentin de ihtiyacı olan bir alan. Daha önce özel işletmecilerin işlettiği sosyal tesisler vardı. İnsanlar faydalanıyordu. Böyle tesisler şu anda çok yok. İnsanlar daha çok otellerden yararlanıyor. Belediyeye ait olan bir sosyal tesise ihtiyacımız var. Çalıştığımız bir avam proje var. Sıfırdan projesini yapmak, maliyet demek. O yüzden önce bir avam proje çalıştık. Eğer istediğimiz gibi ilerleyebilirsek bunu teknik detayları oluşmuş bir projeye dökerek uygulamaya koymak istiyoruz.

“CİDDİ YATIRIM GEREKTİREN İŞ”

Bu hem bütçe, hem de stratejik planımızda olmayan bir proje. Yeni düşündüğümüz ve tasarladığımız, hayata geçirdiğimizde de kentin sosyal yaşamına ciddi katkı sağlayacağına inandığımız bir proje. Yeme içme noktasında da markalaşacak bir alan olacağına inanıyoruz. Hem bütçe hem de stratejik planımızda olmadığı için bu ciddi bir yatırım gerektiren bir iş. Sonuçta bir bina ortaya çıkarıyorsunuz, içini dayayıp döşüyorsunuz. Bunlar kolay şeyler değil. Küçücük kafe işletmelerini bile hayata geçirmek kolay olmuyor. Burada yaklaşık 30 milyon liranın üzerinde bir maliyet hesabımız var.

“KAYNAKLARIMIZ SINIRLI”

Şu anda belediyelerin durumu da ortada. Bizim de tabii ki kaynaklarımız sınırlı. Bu projemizin arazisinin iç kısmında 2 tane daha arazimiz çıktı. O 2 parselimiz herhangi bir şey yapmaya pek müsait değil. Özellikle sanayi alanının içerisinde yer alan bölümler. Daha önce araçların satın alınması ile ilgili de satmak istediğimiz araziler vardı. O arazilerin içerisinde bulunan 2 arazi burası. Bu sosyal tesis projemizi hayata geçirmek üzere yatırım harcamasına esas olmak üzere satma yetkisi almak için yarın meclisimize bunu sunacağız. Biz sürekli arazi satalım görüşünde hiç olmadık.

“BOŞA GİDECEK BİR SATIŞ DEĞİL”

Dolayısıyla yanlış bir kara propaganda, yanlış bir algı yaratmaya mahal vermemek için sahip olduğumuz 3 arazinin 2’sini satarak oradan gelecek gelirle bu sosyal tesisle yeni bir yatırım yapmaya çalışıyoruz. Aslında borçlara karşılık bir arazi satımı ya da boşa gidecek bir yatırım için yapılacak arazi satımı değil. Aslında sattıktan sonra üzerine ekleyeceğimiz projeyle yeni bir kaynak oluşturmak istiyoruz. Arabanızı satıyorsunuz, ev alıyorsunuz gibi düşünün. 2 arazinin satışıyla bu sosyal tesisi yapmak istiyoruz. Sosyal tesis yapmak istediğimiz alan yola cephe, kolay ulaşılabilir çok değerli bir yer. Kıymetli bir arazi.

“MECLİSTE TALEP YAPIYORUZ”

Konuyu yarın meclise getireceğiz. Tarafsız ve doğru habercilik yapan gazeteciler halkımıza konuyu aktarabilsin ve kara propagandaya mahal vermemek için açıklama yapma gereği hissettik. Bu kentin ihtiyacı olan kaliteli sosyal tesisi hayata geçirmek için kaynağa ihtiyacımız var. Bu kaynağı oluşturmak için de üzerinde bir şey yapamayacağımız diğer 2 parselin satışı konusunda belediye başkanlığına ve Encümene yetki verilmesi konusunda yarın meclise bir talep yapıyoruz.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.