Paylaş

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla düzenlenen törende 23 ve 24. dönem Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, emekli Anayasa Mahkemesi üyesi Celal Mümtaz Akıncı, SGK Başkanlarından Fatih Acar, KKTC Merkez Bankası Başkanlarından Mehmet Emin Özcan ve Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürlerinden Hasan Kaplan DEVA Partisi’ne katıldı

Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’ne katılımlar bütün hızıyla sürüyor…

Geçtiğimiz hafta Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyelerinden 2’sinin partilerinden istifa edip DEVA Partisine katılmaları ardından bu kez de siyaset, bürokrasi ve ticaret hayatından pek çok ismin de yakasına Genel Başkan Ali Babacan tarafından parti rozetleri takıldı. DEVA Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen törende 23 ve 24. dönem Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, emekli Anayasa Mahkemesi üyesi Celal Mümtaz Akıncı, SGK Başkanlarından Fatih Acar, KKTC Merkez Bankası Başkanlarından Mehmet Emin Özcan ve Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürlerinden Hasan Kaplan’a DEVA Partisi rozetlerini taktı.

28 ŞUBATÇILAR VE KRİZCİLER YAN YANA

Katılım töreninde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Türkiye’nin güçlü bir kadro hareketi olduğunu ve kadrolarını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi. Babacan şu ifadeleri kullandı:

“Her mahallede DEVA’ya açılan kapılar var. Toplumun kılcal damarlarından partimize doğru akış var. Onun için kendimize ‘ana akım siyasi parti’ diyoruz. Her mahallede DEVA’ya açılan kapılar var. Her mahallenin de DEVA’da yeri var. Mahalle temsilciliklerimiz neredeyse bütün yurt sathında kuruldu” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sözlerine, “Sağımıza 28 Şubatçıları, solumuza faili meçhullerle dolu 90’lı yılların karanlık yüzlerini dizmiyoruz’

“Liyakat yoksa çöküş var. Dürüstlük yoksa numara var. O yüzden sağımıza, solumuza göğsümüzü kabartacak, liyakatli, dürüst kadrolar alıyoruz. Türkiye’nin tertemiz, iyi yetişmiş insanlarıyla omuz omuza vererek çalışıyoruz. Öyle birileri gibi sağımıza 28 Şubatçıları, solumuza faili meçhullerle dolu 90’lı yılların karanlık yüzlerini dizmiyoruz.

20. yüzyılın figürlerini yan yana dizmişler, ‘Türkiye Yüzyılı’ diyorlar. Geçen yüzyılda ne kadar büyük varsa o krizi üretenleri yan yana dizip ‘Türkiye Yüzyılı’ masalı anlatıyorlar. Konuşma metinlerine bakın, yaptıklarının tam tersi. Prompterdan hak, eşitlik, birleştiricilik akıyor ama gerçekte kavga, düşmanlık, ayrışma devam ediyor.

O fotoğraf sahnesinde haksızlık, zulüm, baskı vardı. Adaletsizlik, ekonomik kriz vardı. Açlık, yokluk vardı. 1994 ekonomik çöküşünün sebebi Çiller vardı. 28 Şubat’ın destekçisi Perinçek vardı. 2001-2002 ekonomik krizinin ortağı Bahçeli oradaydı. 2018’den beri tek imzayla kararlar alan, memlekete çöküş ardına çöküş yaşatan Erdoğan vardı” dedi.

50 BAKANLAR KURULU ÇIKARTIRIZ

DEVA Partisine katılımlarla ilgili olarak bir açıklama yapan DEVA Partisi Kocaeli İl Başkan Adem Koç,

“Türkiye’nin yeni yüzyılında otoriter zihniyetlere yer yok. Türkiye’nin yeni yüzyılında kavga, dövüş, hakaret, aşağılama, açlık, sefalet, onur kırıcı muamele olmayacak. Kutuplaştırma, düşmanlaştırma olmayacak. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında DEVA olacak, yeni hikâyeyi DEVA Partisi yazacak” dedi.

Başkan Koç sözlerine devamla, “Biz devleti ve Belediyeleri işi bilen kadrolarla yönetmek için gümbür gümbür hazırlanıyoruz. Partimizde en doğru isimleri bir araya getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Hukuktan ekonomiye, eğitimden sağlığa, tarımdan dış politikaya kadar her alanda en sağlam çözümlere sahip parti olmayı başardık. İlk defa eylem planları açıklayan siyasi parti olarak siyaset kültürümüze devasa bir yenilik getirdik. Türkiye’nin en güçlü siyasi kadrosuyuz. Her alanda yetişmiş, işini bilen, tecrübeli kadrolar DEVA çatısının altında. Bu kadrolarla bırakın biri, bırakın onu, elli tane kabine çıkarırız. Elli tane Bakanlar Kurulu çıkar bu kadrolardan. Her bir bakanlar kurulu da şu ankinden çok daha iyi işini yapar” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.