Paylaş

İzmit Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 7’den 70’e 1380 vatandaş kent meydanında aynı anda zeybek oynadı. Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası ile Türkiye haritası çizen binler gösterileriyle izleyenleri hayran bıraktı

İzmit Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ruhuna uygun kutladı.  Kutlama programları kapsamında gencinden yaşlısına 1380 vatandaş İzmit Kent Meydanı’nda aynı anda zeybek oynadı. Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu ortaya çıkan gösteri nefesleri kesti. Ekibin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası ile Türkiye haritasını çizmesi ise vatandaşlardan büyük alkış aldı.

HÜRRİYET: NİCE 99 YILLARA

1380 kişilik ekibin içinde yer alarak zeybek oynayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “ Atamızın bize bıraktığı devrimlere her zaman sahip çıkacağız. Bu vatan bizim ve bu vatanı vatan yapan Cumhuriyet’imize sahip çıkmak boynumuzun borcu. Bu cumhuriyet ilelebet yaşayacak. Cumhuriyet demek biz demek, Cumhuriyet demek hürriyet demek, Cumhuriyet demek kardeşlik demek, vatan olma sevdası demek. Bütün aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Onlar bu vatanı vatan yapmak için toprağa düştüler. Kanlarını akıtmaktan geri durdular. Bizim de onlara borcumuz bu vatana sahip çıkmak. Yaşasın Cumhuriyet. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Nice 99 yıllara, nice bin yıllara”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.