Paylaş

Kocaeli İl Eğitim Toplantısı Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in başkanlığında Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri; İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman,  Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İnşaat Emlak Genel Müdürü Umur Gür ile Bakan Danışmanları; Yılmaz Güney ve Soner Yalçın, İlçe Kaymakamları,  İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Müdür Yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt katıldı.

Kocaeli’deki eğitim yatırımları, İlimizin eğitim kalitesinin arttırılması ve eğitimde geldiğimiz noktalar  gibi konuların görüşüldüğü toplantı sonrasında Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer yaptıkları açıklamalarında; Kocaeli ilimizin İl Değerlendirme Toplantısını tamamladık. Hem mevcut durumu görebilme imkanımız oldu, hem de eksiklikleri hızlı bir şekilde giderebilme ile ilgili ne gibi adımlar atabileceğimizi de etraflı bir şekilde istişare ettik.

 Kocaeli’de Eğitim Yatırımını 2 Milyar 285 Milyon TL’ye Çıkarmış Bulunuyoruz

Kocaeli’nin eğitim yatımları için ek bir bütçe verme kararı aldıklarına değinen Sayın Bakan; Şuanda Kocaeli ilimizde Milli Eğitim Bakanlığının eğitim yatırımlarının toplam bütçesi 960 milyon TL. Bugünkü toplantımızda 1 milyar 325 milyon TL’lik ilave bütçeyi Kocaeli’ye verme kararı aldık. Böylece 960 milyon TL’lik eğitim yatırımını 2 milyar 285 milyon TL’ye çıkarmış bulunuyoruz. Öncelikle bu yatırımların Kocaeli ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Milli Eğitim Bakanlığı Olarak Son Bir Yıldaki En Büyük Önceliğimiz: Okul Öncesi Eğitimdeki Okullaşma Oranını Artırmaktır

 İlimizde 15 tane güçlendirme yapılması gereken okulumuz kaldığını belirten Bakan Özer;  En büyük önceliğimiz olan okullarımızın güvenli hale kavuşması ile ilgili yıkım yapım çalışmaları, güçlendirme çalışmaları devam ediyor. 2022 yılının sonuna kadar bu çalışmaları büyük oranda bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun için bütçemizi ağırlıklı olarak bu alanda kullanmayı hedefledik. Şuanda da Kocaeli’de 15 tane güçlendirme yapılması gereken okulumuz kaldı, onları da hızlı bir şekilde bugünkü yatırım programına dahil ederek yılın sonuna kadar inşallah bitirmiş olacağız. Buna ilave olarak 4 tanesi özel eğitim anaokulu olmak üzere Kocaeli’ne 6 tane anaokulunu yatırım programına dahil ettik. Milli Eğitim Bakanlığı olarak en büyük önceliklerimizden biri de; okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranını artırmaktır. Bunun için çok kapsamlı ve ciddi bir çalışma yaptık. Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde 3 bin bağımsız anaokulu yapmak için yola çıktık. Şuana kadar 2 bin 50 bağımsız anaokulunu tamamlamış bulunuyoruz.  15 bin 500 bağımsız ana sınıfı, 2 bin 50 bağımsız anaokulunu tamamladık. Bu atılımlarla 5 yaşındaki okullaşma oranlarını %65’den %97’ye ulaştırmış bulunuyoruz. Kocaeli’de de mevcut anaokulu yapımlarına ilave olarak, 6 yeni anaokuluyla bu kapsamda Kocaeli’nin kapasitesini inşallah artırmış olacağız. İlk ve ortaokul ihtiyaçlarıyla ilgili 5 tane ilave yatırımı Kocaeli’ye kazandırmış bulunuyoruz.

 Kocaeli’deki Okullarımıza 85 Milyon TL’lik Bir Bütçeyi Gönderdik

Bütçelere ilişkin açıklamalarda bulunan Sayın Bakan; Bir diğer konu; mevcut okullarımızın çatı onarımından zeminine kadar hızlı bir şekilde büyük onarımlarının tamamlanması bizim en büyük önceliklerimizden bir tanesidir. Bu kapsamda da 100 milyonluk ilave yatırımla Kocaeli’de ki okullarımızın büyük onarımlarını nihayetlendirmiş olacağız. Okullarımızı 2022-2023 Eğitim öğretim yılındaki eğitim öğretime hazırlanma ile ilgili en büyük farklılığımız ilk kez okullarımıza bütçe gönderdik. Yaklaşık 5,5 milyar TL’lik bütçeyi bugün itibariyle okullarımıza göndermiş bulunuyoruz. Okullarımızda artık kırtasiye, temizlik gibi küçük onarım ve donatım ile ilgili ihtiyaçlarını hiç kimseye başvurmadan kendilerine gönderilen bütçeyle karşılayabilir duruma geldiler. Bu kapsamda Kocaeli’ndeki okullarımıza 85 milyonluk bir bütçeyi göndermiş bulunuyoruz.

Kocaeli’de Özel Uygulama Eğitim Okullarımızı 33’e Çıkartıyoruz

Özel uygulama okullarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sayın Bakan; Değerlendirme toplantısında gördüğümüz en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi özel eğitimle ilgili uygulama okullarının sayısının arttırılmasına yönelik talep oldu.  Bu kapsamda 3 farklı ilçemizde 3 özel eğitim uygulama okulu yapma kararı aldık. Şu anda 30 farklı lokasyonda özel uygulama eğitimi var bu ek 3 tane ile beraber 33’e çıkartmış olacağız. İnşallah yeni yatırımlarla da özel eğitimle ilgili Kocaelimizdeki tüm ihtiyacı karşılamış bulunacağız. Bugünkü toplantımız gerçekten verimli geçti. İnşallah bundan sonraki ziyaretlerimizde de bu mevcut yatırımların gelmiş olduğu noktayı ve aşamaları değerlendireceğiz ve sürekli yeni yatırımlarla Kocaeli ilimizi desteklemek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Biliyorsunuz ki Kocaeli nüfus olarak stabil bir yer değil, sürekli göç alan bir kent. Özellikle bunu da toplantıda ayrıntılı bir şekilde değerlendirmemiz oldu. Sadece Anadolu’dan değil İstanbul’dan da tersine göçlerin arttığını gördük. Yeni demografik değişimlerle birlikte yeni okul ihtiyaçlarını karşılamak için de Bakanlık olarak Kocaeli’ne özel ihtimam göstereceğiz. Tüm bu yatırımların Kocaeli’mize hayırlı olmasını diliyorum bu süreci başarılı koordine eden Kıymetli Valimize teşekkür ediyorum. Vekillerimize teşekkür ediyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum,  hem okullarımız için arsa  bulunması noktasında hem mevcut okulların ihtiyaçlarının, içerisinin donatımı olmak üzere eksikliklerin giderilmesi noktasında bizim en büyük paydaşımızdır, desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Diğer paydaşlarımıza ve bu süreci iyi yöneten İl Milli Eğitim Müdürümüze ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum.” diyen Sayın Bakan, tüm milli eğitim camiasına çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.