Paylaş

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, AKP’li meclis üyeleri tarafından personel artışına yönelik yapılan eleştirilere dair hizmetler arttığında personelin de artmasının doğal olduğunu söyledi

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, Kasım ayı meclis toplantısında söz alarak kurulacak tasarruf komisyonu ve personel artışı ile ilgili konuştu. Özmural, “Tasarruf etmek belediyelerin en önemli argümanlarından bir tanesidir. Bu konuyla ilgili öneriniz yerindedir. Fiili olarak komisyon kurulmasa bile belediyenin içinde bu konuyu yöneten arkadaşlarınızdan bir tanesiyim. Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız belediyenin tamamının enerji tasarrufuyla ilgili raporunu hazırlamaktı. Bu rapor yaklaşık bir yıl sürdü. Şuanda belediyenin potansiyel tasarruf yapacağı özellikle enerji ile ilgili raporunu hazırladık. İsterseniz sizlerle paylaşırız.

“MEVCUT DURUMUN HESABINI İKTİDAR VERMELİDİR”

Tasarruf tedbirleri açısından baktığımızda araç kiralama da bunlardan bir tanesiydi. Bir diğer konu da kullandığımız tüm araçların izleme sisteminin online olarak bağlanması. Kendimize ait olan araçların tamamı tarafımızca takip edilir hale geldi. Belediyenin stratejik planında yer alan ve uyguladığımız bir konu olduğunu bilmeniz açısından bilgilendirme yapmak istedim. Bundan sonrasında bu işi komisyon üzerinden yürüteceğiz. Yapılan sosyal yardımlar için yüzde 2 olduğunu ve yeterli olmadığından bahsettiniz. Evet bunun yeterliliği ya da yetersizliği tartışılabilir. Ülkenin büyük bir kısmının neden bu hale geldiğinin de hesabını mevcut iktidarın vermesi lazım. Bunun altını çizelim.

“BÜYÜK BİR ADALETSİZLİĞİ DÜZELTTİK”

Toplam bahsettiğiniz rakamın en büyük kısmı Temizlik İşleri Müdürlüğüne aittir. Bunun da gerekçesi şu: Göreve geldiğimiz zaman Temizlik İşlerinde çalışma şekli 6 gün çalışma 1 gün hafta tatili şeklindeydi. Biz bu sistemi değiştirdik. Bu çok büyük bir adaletsizlikti. Belediyenin içinde bir tarafta 5 gün çalışıp 2 gün hafta tatili yapan bir tarafta bütün İzmit’in pisliği çeken ama 45 saat çalışıp haftanın 1 günü tatil yapan bir adaletsizlik sistemi vardı. Şimdi biz bunu kaldırdık. Eğer siz bir çalışanın saatini 45 saatten 40 saate düşürürseniz hafta tatilini bir günden 2 güne çıkarırsanız otomatik olarak 100 kişinin üzerinde personel açığı ortaya çıkar.

“HAKSIZLIĞI ORTADAN KALDIRDIK”

Biz bunu bütçeye ağır yük getirmesine rağmen yıllardır görmezden geldiğiniz bu arkadaşların kayıplarını ortadan kaldırmış olduk. Bunun da sahada sıkıntılarını çekiyoruz, eksik personelle çalışıyoruz. Buradan temizlik görevlisi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten canla başla çalışıyorlar. Biz arkadaşlarımızın yıllardır uğramış olduğu haksızlığı ortadan kaldırmak konusunda bir tasarruf kullandık.

 

“PERSONEL ARTIŞI DOĞALDIR”

Bir diğer konu da sosyal belediyecilik anlamında hayata geçirdiğimiz Çınar Akademi, Çınar Çocuk Evleri, diyetisyen, psikolog, orman okulu, tiyatro, müze personeli, veteriner, ilaçlama, üretime katkı koyan arkadaşlarımın hepsi vatandaşa hizmet eden birimlerdir. Çınar Akademi’de 123 öğrenci hiçbir bedel ödemeden eğitim alıyor. Bir diğer konu SARBAŞ üzerinden istihdam. Tüm çalışanların sosyal hakları adil konuma geldi. Bu personel artışı doğaldır” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.