Paylaş

İzmit Belediyesi Alzheimer Yaşam Evi, Marmara Belediyeler Birliği(MBB) tarafından iyi uygulamaların ve projelerin ödüllendirildiği Altın Karınca ödül töreninde Sosyal Hizmetler kategorisinde Altın Karınca ödülüne layık görüldü

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca ödül töreni, Hilton İstanbul Bosphorus Hotel’de gerçekleşti. 10 farklı kategoride 49 proje arasından en beğenilen proje olan İzmit Belediyesi Alzheimer Yaşam Evi, Sosyal Hizmetler kategorisinde Altın Karınca ödülünün sahibi oldu.

TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Tüm Türkiye’ye örnek olan Alzheimer Yaşam Evi projesini İzmit’e kazandıran İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, törene katılarak Altın Karınca ödülünü bizzat ekibiyle birlikte aldı. Törende Başkan Hürriyet’i, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, proje destekçisi KOÜ Nöroloji Ana Bilim Dalı Doç.Dr Aybala Neslihan Alagöz ve projede görev alan personeller yalnız bırakmadı.

HÜRRİYET, “KOCAELİ’DE İLK VE TEK”

Tören sonrası alınan ödül ve ödüle layık görülen Alzheimer Yaşam Evi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Hürriyet, “Alzheimer Yaşam Evi özellikle Kocaeli’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. Alzheimer Yaşam Evi özellikle yaşlı bireylerimize yönelik yapmış olduğumuz bir çalışmaydı. 2021 yılında çok kıymetli paydaşlarımızla beraber, Kocaeli Üniversitesi Nöroloji Anabilim dalı Doç. Dr. Neslihan Alagöz, Kocaeli Üniversitesi Nöroloji Anabilim dalı Başkanı Hüsnü Efendi, Türkiye Alzheimer Derneği ile beraber faaliyete geçirdik.

“YAKLAŞIK 100 HASTA FAYDALANDI”

Bugüne kadar 100’e yakın hastaya aileleriyle beraber hizmet verdik. Çeşitli aktiviteler, Alzheimer hastalarımıza yönelik hastalık ile alakalı çeşitli aktiviteler yaptık. Aynı zamanda kuşaklar arası yaşam merkezine dönüşen bir yer haline geldi zaman içerisinde. Öğrencilerin, stajyerlerin ya da kreşteki çocukların ziyaret edebileceği bir merkez halinde de geldi.

“ÇOK KIYMETLİ BİR İŞ BAŞARDIK”

Özellikle geçtiğimiz aylarda MARUF 21’de Marmara Belediyeler Birliğinin iyi uygulama örnekleri arasında da yer almıştı. Kıymetli bir çalışma bizim için. Faaliyete başladığımız dönemde bir hasta yakınının sözlerini hiç unutmuyorum, yıllar sonra ilk defa kendime  iki saat zaman ayırdım, bu bile benim için çok kıymetli demişti. Bu anlamda ben tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, hep beraber dayanışma içerisinde çok kıymetli bir işi başardık” ifadelerini kullandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.