Paylaş

İzmit’in çehresini değiştirmeye devam eden İzmit Belediyesi, kent merkezinin en işlek caddelerinin görünümünü değiştiriyor. İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün Cebesoy Sokak’ta başlattığı çalışmalar tamamlandı. Ekiplerin geçtiğimiz haftalarda başlamış olduğu yenileme çalışmaları sonunda İzmitlilere modern, konforlu bir alan daha kazandırıldı.

GEREKLİ NOTLAR ALINDI

İzmit Belediyesi STK ve Esnaf Masası Koordinatörleri Birol Sağlam, Eray Bodur, Cem Serhat Dayanç ve İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen bölge esnafını ziyaret etti. Esnafın talep ve önerilerini not alan heyet, kısa süre içerisinde son eksiklerin giderileceğini belirtti. Cebesoy Sokak esnafları, çalışmalardan dolayı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve ekiplere teşekkür etti.

“SOKAK KÖY HAVASINDAN KURTULDU”

Cebesoy Sokak’ta yıllardır esnaflık yapan Mehmet Lafçı, “Cebesoy Sokak’ta eskiden temizlik yaptığımızda yarım saat sonra yine kirleniyordu. Şimdi yeni halinde tertemiz bir sokak oldu. Allah razı olsun. Sokak sanki şehir havasına büründü. Bu sokakta önceden köy havası vardı. Sokağımızın yeni görünümünden dolayı Fatma Başkan’a ve ekiplere çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“ESKİ HALİNDEN GÜZEL OLDU”

Bir başka Cebesoy Sokak esnafı Mustafa Acar ise, “Cebesoy Sokak’ta yapılan çalışmalar kısa sürede tamamlandı. Ekipler çok hızlı bir şekilde çalışmalarını tamamladı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ederim” dedi. Cebesoy Sokak esnaflarından Kaan Şen, “Sokak önceki halinde daha canlı ve güzel oldu. Gece ışıklandırmalar ve kaldırım taşları olsun. Eski halinden çok daha güzel oldu. İşlerimiz ve sokak canlandı. Kent meydanı gibi hareketli bir alan oldu. Cebesoy Sokağı bize ve İzmit’e kazandırdığı için Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“ÇOK ÇOK GÜZEL OLDU”

Cebesoy Sokak’ta yaklaşık 7 yıldır esnaflık yapıyorum diyerek sözlerine başlayan Cem Kaman ise, “Çok çok güzel oldu. En son bu sokağa 2006 yılında bir işlem yapılmıştı. Araba parklanmasının olmaması bizim açımızdan çok güzel oldu. Türk Milleti araba kullanmasını çok sever. Bu sokaktan araç sahipleri hızlı geçiş yapıyor. Bu sokağın yollarına kasis talebimiz var. Onun haricinde hiçbir sıkıntımız yok. Çalışmalardan dolayı çok memnun kaldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

DAHA ESTETİK BİR CEBESOY

Cebesoy Sokak’ta süren çalışmalar kapsamında yaklaşık bin 250 metrekare alanda mineralli parke uygulaması yapılarak zeminin daha dayanıklı ve estetik olması sağlandı. Yol ve kaldırım çalışmalarının yanı sıra peyzaj düzenlemeleri ve yeni dekoratif aydınlatmalarla bölge daha estetik ve modern bir görünüme kavuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.