Paylaş

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı başladı. 30 büyükşehir belediyesi ile Afrika ve Balkan ülkelerinden belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen çalıştayda sürdürülebilir tarımsal kalkınmanın geliştirilmesi amacıyla bilgi paylaşımı ve ortak projeler konusunda işbirliği geliştirilmes hedefleniyor.

KOCAELİ SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM EYLEM PLANI

Kocaeli Kongre Merkezi’nde açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştayın öğleden sonraki ilk oturumunda ŞURA Kent Politikaları ve Araştırmaları Başkanı Dr. Ali Yeşildal, geçen yıl gerçekleştirilen Tarım Şurası ve Çalıştayı’nın sonuç raporuna ilişkin sunum yaptı. Yeşildal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ŞURA Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi öncülüğünde, Valilik, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli Kent Konseyi iş birliği ile Kocaeli Sürdürülebilir Tarım Eylem Planı çalışmalarının başladığını belirtti.

SONUÇ RAPORU HAZIRLANDI

Geçen yıl yapılan şurada, tarım alanında ilgili tüm paydaşlar ile ortak akılda buluşularak, geçmiş deneyimler, mevcut durum, gelecek planlamaları ile iyi uygulama örneklerinin ele alındığını ve 10 ana başlıkta çalışma masalarında görüşüldüğünü anlatan Yeşildal, toplamda belirtilen 91 problemin çözümüne ilişkin önerilerin sonuç raporunda yer aldığını dile getirdi. Dr. Ali Yeşildal, Kocaeli Tarım Şurası ve Çalıştayı’nda elde edilen verilerin Akıllı ve Dijital Tarım Uygulama Projeleri, Çiftçi Kart Projesi, Çiftçi Eğitim Enstitüsü, Tarım Müzesi, Çiftçi Danışma Merkez, Tarım Müzesi ve Alternatif Tarım Yöntemleri, Tarımsal Arazi Yönetim Sistemi, Tarımsal Tesis Olanaklarının Geliştirilmesi ve Tarım Eylem Planının Hazırlanması başlığı altında, ŞURA Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezindeki uzman ekip, akademisyenler ve uzman firma yetkilileri tarafından sonuç raporu haline dönüştürüldüğünü aktardı. Bu bilgi ve raporlar doğrultusunda Tarım Eylem Planı hazırlanacağını ve Turizm Master Planı’nda olduğu gibi kamuoyuyla paylaşılacağını ifade eden Yeşildal, elde edilecek raporların, hazırlanacak Kocaeli Sürdürülebilir Tarım Eylem Planına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.