Paylaş

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, beraberindeki partililerle birlikte Başiskele ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Çakır’a ziyaretleri sırasında Başiskele İlçe Başkanı Nuri Yalçın’ın yanı sıra Derince İlçe Başkanı İrfan Özyolcu, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kedek ile il başkan yardımcıları Yunus Küçükpolat, Ercan Kahraman, Metin Palabıyık ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

İlçedeki esnafları ziyaret eden Başkan Çakır ve beraberindeki Gelecek Partisi heyeti, esnaf ve vatandaşlara sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür etti.

Esnafların çay ikramında bulunduğu Başkan Çakır ve partililer gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını belirterek, Başiskele’de sadece genel seçimlerde değil belediye seçimlerinde de iddialı olduklarını dile getirdi.

Esnaf, kira yüksekliği, artan maliyetler ve sabit giderlerden dolayı zor günler geçirdiklerinden şikâyet ederek ürünlere zam yapmak zorunda kaldıklarını, bunun da işlerini düşürdüğünden yakındı. Karşıyaka mahallesinde sık sık elektrik kesintisi yaşandığını ve önceden mesaj ya da anons ile yapılan duyuruların artık yapılmadığını, ani kesintiler nedeniyle elektronik eşyalarının bozulma riski ile karşı karıya kaldıklarını ve bu sorunu gündeme getirmemizi, mağduriyetin giderilmesini istediler

Zam yapmadıkları takdirde dükkanlarının kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını anlatan bir esnaf, “Doluya koyuyoruz olmuyor. Boşa koyuyoruz almıyor. Kredi faizleri yüzde 30’ların üzerinde. Bu orana razı olsak bile krediye erişimde sıkıntı yaşıyoruz” diye konuştu.

Elbet geçecek bu günler

Esnaf ziyareti sırasında bir açıklama yapan Başkan Çakır, şunları kaydetti:

“Hep dile getirdiğimiz bir şey var. Burası Kocaeli. Yani, Türkiye’de kişi başına milli gelirin en yüksek olduğu il. Eğer böyle bir ilde esnaf iş yapamamaktan, vatandaş alım gücünün düşmesinden şikâyet ediyorsa ülke genelindeki durumu düşünmek bile insanın moralini bozuyor. Biz iki yıldır erken seçim beklentisi içindeydik ama iktidar bu ekonomik tabloda seçime gitmeyi göze alamadı. Milleti değil kendi iktidarlarını düşündüler. Nihayetinde artık altı ay gibi bir süre kaldı. Vatandaşımız biraz daha sabretsin. Kışın sonu bahar, baharın sonu yaz. Yaz ayı beraberinde sadece sıcak havayı değil refahı, huzuru, bolluğu, mutluluğu, bereketi de getirecek. Bizim Gelecek Partisi olarak son derece liyakatli bir ekonomi ekibimiz var. Krizden çıkış planımız hazır. Krizi atlattıktan sonra Türkiye’deki milli gelirin nasıl 15 bin dolar seviyesine çıkarılacağını biliyoruz. Bütün adımlarımızı planladık. İnsanların temel ihtiyaçları şöyle dursun, seyahat, kaliteli barınma, iyi gıda, iyi giyim gibi ‘İnsan Onur’una yaraşır sosyal ihtiyaçlarını da karşılayabileceği kalkınmış ve müreffeh bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz. Elbet geçecek bugünler ve güzel Kocaeli’mizin güzel insanları da güzel ülkemizin güzel insanları da hak ettikleri standartlara kavuşacak.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.