Paylaş

Başiskele Belediye Başkanımız M. Yasin Özlü, vefatının 84’üncü yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andı.

Başkan M. Yasin Özlü, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadim tarihimizin müstesna şahsiyetlerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 yıllık ömrüne sığdırdığı büyük zaferleri, fikirleri ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihinde de saygın bir yer edindiğini vurguladı.

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Hayatını vatanına ve aziz Türk milletine adayan Atatürk, üstün askeri zekâsı ve yönetimiyle başarılı bir komutan, ileri görüşlülüğü ve çalışkanlığıyla örnek bir lider, vatana ve millete olan sevdasıyla aziz Türk milletinin gönlünde yıllardır taht kurmuş bir şahsiyet olarak dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.

10 Kasım, sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, O’nu anlama ve bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet gelecek nesillere teslim etme mücadelemizi tazelediğimiz gündür. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözlerinde belirttiği gibi ülkemizin gelişmesi, daha da büyümesi ve ilelebet payidar kalmasını sağlamak bizim en önemli vazifelerimizdendir. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti daha ileriye taşımak, gelecek nesillerimize daha güçlü ve büyük Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün yaktığı istiklal ve istikbal meşalesini Türkiye Yüzyılı’nda daha da ileriye ve yükseğe hep birlikte taşıyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.