Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi tanıtım programında İzmit’te faaliyet gösteren amatör futbol kulüpleri ile bir araya geldi

İzmit Belediyesi tarafından dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının hizmetine açılan Dernekler Yerleşkesi’nin her hafta kentin önemli dinamiklerine tanıtımı yapılıyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Dernekler Yerleşkesi’nde son olarak kentimizde faaliyet gösteren amatör futbol kulüplerini ağırladı.

GENİŞ KATILIM

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in ev sahipliğindeki programa, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Onursal Başkanı Bünyamin Akman; KASKF Onursal Başkanı, Kocaelispor Eski Başkanı, TFF Eski Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Kırgız, KASKF Başkanı Murat Aydın ve İzmit’teki amatör futbol kulüplerinin başkanları ile yöneticileri katıldı.

“ÖNEMLİ OLAN İŞE RUH KATMAK”

Programda koşuna Başkan Hürriyet, “Halkımız imkanlarımızdan daha üst düzeyde faydalansın istiyoruz. Proje demek kamu kaynaklarını doğru kullanmak, en akıllı yatırımı yapmak, yaptığınız işe ruh katmaktır. Belediye yöneticileri olarak en kolay iş, bina yapmak. Verirsiniz müteahhitte parayı binayı diker. Önemli olan içine sürdürülebilir bir hizmet koymak. Biz ön odağımıza insanı alarak daha fazla insana yardımcı olmak için çalışıyoruz. Var olan kamu kaynağını atıl olmaktan kurtarıp insana fayda sağlamaktır.

“SPOR KULÜPLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Biz amatör spor kulüplerini gerçekten çok önemsiyoruz. Kaynaklarımızın en etkin şekilde kullanarak sizlere destek oluyoruz. Spor kulüplerini her yaptığımız hizmetten faydalandırmaya gayret ediyoruz. Sevgili Ata’mızın dediği gibi ‘Türk genci sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır’. Biz de o anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Cumhuriyet’imizin geleceğinin güvence altına alınabilmesi adına çalışan spor kulüplerimizle bir arada olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.

“HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Kocaeli, spor alanında köklü geçmişe ve kent kültürüne sahip. Bu kentte spor faaliyetleri tam 122 yıl önce başladı. Kentimizin spor kültürüne katkı sağlayan tüm spor adamlarını minnetle anmak istiyorum. İzmit Belediyesi olarak toplumsal bağlarımızı güçlendirmeyi ve kamu yararına gerçekleştirilecek iş birliğini geliştirmeyi çok önemsiyoruz. Daha güzel bir İzmit için mücadele eden, bu kente sahip çıkan spor kulüplerimizle her türlü işbirliğine açığız.

HÜRRİYET’TEN TAM DESTEK MESAJI

Gençlerin spor alışkanlığı kazandıran İzmit ve Kocaeli’nin ismini diğer şehir ve ülkelerde duyuran spor kulüplerimizle işbirliği içerisinde bulunabilmek bizim için önemli. Sizler gençlerimizin zeki, çevik ve ahlaklı olmasında ailelerden sonra geliyorsunuz. Biz de özellikle amatör spor kulüplerimizi desteklemeye çalışıyoruz. Bu yerleşke ile birlikte spor kulüplerinin daha fazla proje üretmesini arzu ediyoruz.

“GURURLA İFADE EDİYORUZ”

Mahallelerde spor alanlarını yenilerken yenilerini de kazandırmak adına tüm birimlerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha önce 5 branşı bulunan İzmit Belediyespor’da bu sayıyı 20’ye çıkardık. Bünyemizdeki atletlerimiz, jimnastikçilerimiz, karatecilerimiz, güreşçilerimiz madalya üzerine madalya alıyor. Biz de bunu gururla her platformda ifade ediyoruz.

“CİDDİ DÖNÜŞÜM YAPILDI”

Derneklerin ihtiyacı olduğunda toplantı, seminer gibi birçok etkinlik bu alanda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Burası ihtiyaca dayalı dizayn edilmemişti. Biz burada ciddi bir dönüşüm çalışması gerçekleştirdik. Burada giriş katta sizlere sekretarya desteği ve posta kutusu hizmeti ücretsiz bir şekilde sunulacak.

“3 SALON BULUNUYOR”

Bir üst katta çalışma ofisleri var. Buralarda yönetim kurulu toplantıları ya da türlü etkinliklerinizi randevu sistemiyle gerçekleştirebilirsiniz. 3. katımızda ise 3 salon bulunuyor. 10 kişilik toplantı salonu, hemen yanında 100 kişilik bir toplantı salonu var bir de büyük bir salonumuz var. Bu büyük salon ise 450 kişilik.

“ÖZ KAYNAKLARIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ”

Burada birçok etkinlik yapabilirsiniz. Düğün ve cemiyet hariç dernek faaliyetleri bu salonda rahatlıkla kullanılabilecek. Yemekli etkinlik yapmak isterseniz de SARBAŞ şirketimiz ve Gülümse Kafeler üzerinden maliyetine yemek üretebiliriz. Öz kaynaklarımızı güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Daha az maliyetle daha çok üretmeye çalışıyoruz. Türkiye’yi üretim kurtaracak” şeklinde konuştu.

“ATIL OLAN BİNA İŞLEVSEL HALE GELDİ”

Programda konuşan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Kente değer katan dostlarımızla bir araya gelmekten onur duyuyoruz. 6 ay önce Fatma Başkan’ımız ile birlikte sivil toplum örgütleriyle buluştuk. Kendileri İzmit Belediyesinden dernekler kullanabileceği bir ortak alan istedi. Bu atıl olan binayı işlevsel hale getirdi. Kocaeli’de 660 tane kulüp var. Bu camiada 400 bine yakın sporcudan, aileleriyle birlikte 1 milyona yakın bir sayıdan bahsediyoruz. Bu ailenin değerli fertleriyle bir arada olmaktan mutluyum” dedi.

“FATMA BAŞKAN GÜZEL VE ÖZEL HİZMETLER YAPTI”

KASKF Başkanı Murat Aydın ise , “Kentimizde iyi işler yapmaya, spordaki sorunları hep birlikte çözmeye çalışıyor. Fatma Başkan’ımız İzmit’imize çok güzel ve özel hizmetler yaptı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bulunduğumuz yerden yani İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde birçok STK’mız ve insanımız yararlanacak. Böylesi bir katkıyı İzmitlilerle buluşturduğu için Fatma Hanım’a ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerini kullandı.

YERLEŞKENİN ÖZELLİKLERİ

Sırasıyla Kocaeli’de faaliyet gösteren tüm derneklerin ağırlanacağı Dernekler Yerleşkesi dernekleri yemekte ağırlıyor. Kocaeli’deki tüm derneklerin kullanımına açık olacak Dernekler Yerleşkesinde 377 metrekarelik çok amaçlı salon, 130 metrekarelik konferans salonu, 11 dernek ofisi, yönetim odası, danışma ve kafeterya yer alıyor.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.