Paylaş

Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen programda Erzurumlularla bir araya geldi.

Programa; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal ve vakıf üyeleri katıldı.

Protokol üyelerinin selamlama konuşmalarıyla başlayan programda Vali Seddar Yavuz’da Erzurum’un bölgesindeki etkin rolüne vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi.

Selamlama cümleleri ile konuşmalarına başlayan Vali Yavuz: “Her zaman söylediğimiz gibi Erzurum’un, Anadolu’nun Türkleşmesinde, İslamlaşmasında daha sonra da Cumhuriyetimizin kuruluşundan önceki mücadelede oynadığı rol çok önemlidir. Erzurum dediğimiz zaman medeniyet kodlarımızı en iyi yaşayan, en iyi aktaran ve Kocaeli’de çok büyük değer kazanan bir şehir olarak nitelendiriyoruz. İç ve dış göçler bir şehrin kimliğini, kişiliğini değiştirir,  ya olumlu ya da olumsuz yönde etkiler. İlimizde çok sayıda Erzurumlu kardeşimizin olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu şehre değer katıyorsunuz. Bu şehir Kocaeli bildiğiniz gibi yerleşik Türk nüfusunun ağırlıkta olduğu bir şehir yani manav şehirdir. Dolayısıyla o kadim Türk kültürünü yaşatan, özümseten bir şehirdir. Yıllarca ülkenin her bir bölgesinden çok göç almış ve Türkiye’yi bilim, sanayi ve teknoloji alanında da ayakta tutan, dünya ile yarıştıran, rekabet ettiren bir şehir. Bu yönüyle de sizlerin bu çorbada çok katkısı ve tuzu var. Bu anlamda sizlere çok teşekkür ediyorum.”

Vakıf ve Dernekler, Mevcut Kültürel Yapılarını Muhafaza Etmeyi, Yaşatmayı Ön Gören Sağlıklı Yapılardır

Dernek ve vakıfların toplumla entegrasyonundaki önemine değinen Vali Yavuz: “Vakıfları, dernekleri önemsiyoruz. Çünkü mevcut kültürel yapılarını muhafaza etmeyi, yaşatmayı ön gören sağlıklı yaklaşımlar. Vakıflarımızın, derneklerimizin üniversite öğrencilerimize çok büyük hizmetleri var. Burs verip, yönlendirerek bölgeye gelen çocuklarımıza ve gençlerimize maddi ve manevi yönden sahipsiz olmadıklarını hissettiren bir hayli önemli hizmetler verdiklerini memnuniyetle müşahede ettik.

Yiğitliklerini, Dostluklarını, Mertliklerini Her Daim Hissettik

Erzurum’un hayatında önemli bir yeri olduğuna değinen Vali Yavuz konuşmaların devamında: “Erzurum benim çok yakın dostlarımın, arkadaşlarımın olduğu bir şehir. Kader birliği yaptığım birçok arkadaşım var. Bu anlamda yiğitliklerini, dostluklarını, mertliklerini her daim hissettik. Söz konusu devlet millet olduğunda başımıza ne gelir diye bir an bile tereddüt etmediler ve o an için ne yapılması gerekiyorsa onu yaptılar. Sizlere güveniyoruz, iyi ki varsınız, birlik beraberliğimiz daim olsun, inşallah kültürümüzü, medeniyetimizi, inancımızı her daim yaşatalım. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”  diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan kahvaltının ardından program, sohbet ve istişare ile devam etti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.