Paylaş

İzmit Şiir ve Edebiyat Evi’nde, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel gerçekleşen etkinlikte sanatseverler, şiir ve edebiyata doydu.

İzmit Belediyesi’nin Ruşen Hakkı anısına kente kazandırdığı İzmit Şiir ve Edebiyat Evi’nde sanat dolu günler devam ediyor. İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel gerçekleşen programda konuklar şiire ve edebiyata doydu.

GENİŞ KATILIM

Programa İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, KOŞYAD Başkanı Taylan Katak, BAYŞAD Başkanı Dilek Dila Mert, İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, İzmit Belediyesi Kültür Müdürü Ceren Öker Cömert, Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Üyeleri Turan Şahin, Adem Yaman, Oktay Yaşar ve  Sinan Çalışkan, Aşık Marsavi mahlasıyla bilinen Şair Osman Sayar, Müzisyen Hüseyin Dayıcık  Şair ve Yazarlar Erdem Arcan, Gülseren Delibaş, Melek Kavşut, Behice Karadeniz, Muzaffer Zavotçu, Bahattin Omurcan, Mesut Nöbetçigil, Mustafa Özdemir, Halime Alademir ile çok sayıda şiirsever katıldı.

“ŞİİR VE EDEBİYAT İNSANIN ÖZÜ”

Programda söz alan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Eski İzmit Konağı içerisinde bulunuyoruz. İzmit Belediyesi burayı restore etti. Böyle bir konakta şiir ve edebiyat gecesinin düzenlenmesinden dolayı çok mutluyuz. Şiir ve edebiyat insanın özü. Böyle bir gecenin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İyi ki buradasınız, iyi ki geldiniz” dedi.

“ÖĞRETMENLERİMİZE ŞÜKRANLARIMIZI BORÇLUYUZ”

Erol’un ardından konuşan Cem Şakoğlu, “Ruşen Hakkı anısına açtığımız İzmit Şiir ve Edebiyat Evi’ni sizlerle birlikte onurlandırdık. Öğretmenlerimiz, cumhuriyetimizin koruyucu muhafızlarıdır. Geleceğin öğretmenlerini, doktorlarını, bilim insanlarını yetiştiren öğretmenlerimize aydınlık gelecek ve şiirler borçluyuz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve bizleri yetiştiren öğretmenlerimize şükranlarımızı borçluyuz” şeklinde konuştu.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

KOŞYAD Başkanı Taylan Katak ise, “İzmit Şiir ve Edebiyat Evi, kentimiz için önemli bir değer. Önemli bir sanat merkezi aynı zamanda müze değeri de taşıyor. Bu kültür yuvasının daha geniş kitlelerce tanınmasını istiyoruz. Önümüzdeki günlerde de çeşitli sanat ekinliklerde burayı kullanmak istiyoruz. Kentimizde önemli sanatsal gelişimler oluyor. Bunların artarak gelişmesi için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

“RUHLARI ŞAD OLSUN”

Son olarak söz alan BAYŞAD Genel Başkanı Dila Dilek Mert, “Bu güzel ve anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizin ruhları şad olsun” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.