Paylaş

Malta Sosyal Yaşam Alanı ve Gülümse Kafe Malta şubesinin açılış töreni yoğun katılım ile gerçekleşti. Programda konuşan Başkan Hürriyet, “Proje demek insana dokunmaktır. Amacımız sosyal belediyecilik hizmetlerinden daha fazla vatandaşın yararlanmasıdır” dedi

 Sosyal belediyecilik ilkesi ile çalışmalarına devam eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, vatandaşlara yeni bir sosyal yaşam alanı kazandırdı. Malta Mahallesi Turna Sokak No:19 adresinde bulunan Malta Sosyal Yaşam Alanı ve Gülümse Kafe Malta şubesinin açılış töreni hava muhalefeti nedeniyle yapılan ertelemenin ardından bugün çok yoğun katılımla gerçekleşti.

 YOĞUN KATILIM

Malta Sosyal Yaşam Alanı ve Gülümse Kafe Malta şubesinin açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Malta Mahalle Muhtarı Bekir Boz, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, Demokrat Parti İzmit İlçe Başkanı Nuray Macit, Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Satıcı, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, İKM Başkanı Murat Öztürk, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, Kocaeli Erzurum Aşkaleliler Dernek Başkanı Zülküf Eta, Kocaeli Barosu eski Başkanı Sertif Gökçe, Kültür ve Turizm İl eski Müdürü Adnan Zamburkan, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

“MUHTARIMIZ ÇOK UĞRAŞTI”

Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Ben de muhtarım kadar heyecanlı ve mutluyum. Sevgili muhtarımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum. Mahallesine hizmet alabilmek için siyaset üstü davranarak sürekli bizimle iletişim halindeydi. Önce Kocaeli’de ilk ve tek olan Alzheimer Merkezi ile başladık. Sonrasında da mahalle sakinlerinin vakit geçirebileceği, sosyalleşebileceği alanlara ihtiyacı var. Bu hizmeti alabilmek için çok uğraştı. Kararlılığı ve dik duruşu için muhtarımıza teşekkür ediyorum.

“PROJE DEMEK İNSANA DOKUNMATIR”

Bugün Yeni Gülümse Kafemiz ve Yeni Yaşam Alanımızı Malta Mahallemizde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana sosyal belediyecilik anlayışımızla birlikte hayata geçirdiğimiz en güzel projelerimizden biri Gülümse Kafelerimiz. Burası basit bir kafe çalışması değil. Buralar halkımızın sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet alabileceği yerler. Bir belediye başkanı için en kolay şey bina yapmaktır. Binalardan vatandaşların nasıl faydalandığı çok önemlidir. Milyonlarca lira harcanıp faydası olmayan çok fazla bina vardır. Proje demek insana dokunmaktır. Amacımız sosyal belediyecilik hizmetlerden daha fazla vatandaşın yararlanmasıdır.

“HER KENT RANT ÜRETİR”

Her kent bir rant üretir. Belediye başkanları bir karar verir. Bu rantı bir kişinin cebine mi koyacak yoksa halka geri mi kazandıracak. Gülümse Kafeler bu rantı bir kişiye vermek yerine halka geri kazandırıyor. Biliyorsunuz ki Gülümse Kafe’mizi ilk olarak Yahya Kaptan Mahallemizde hizmete açtık ve halkımız burayı çok sevdi. Daha önce bir işletmeye yok paralara kiralanan bir yerdi. Biz de neden biz işletmiyoruz dedik. Özellikle ekonominin hiç de iyi olmadığı bu günlerde halkımıza hem ekonomik hem de belirli standartların üzerinde bir hizmeti İzmit Belediyesi olarak biz sunalım dedik. Hem de belediyemiz daha önce bir sosyal tesise sahip değildi. Bu anlamda çok da fazla beklemeden harekete geçmiştik.

“İSTİHDAM YARATIYORUZ”

Ve bugün geldiğimiz noktada İzmit’te hatta Kocaeli’de Gülümse Kafe’miz herkesin bildiği, herkesin sevdiği bir yer haline geldi. Özellikle de bahsettiğim gibi ekonominin kötü gidişatında, insanların dışarı çıkıp sosyalleşmeye korktuğu dönemde ilaç gibi geldi. Dışarıda en az 10 liraya çay içebildiğiniz bir dönemde şartlarımızı zorlayarak sadece 2 lirada tuttuk çay fiyatlarını. Özellikle menülerimizi çok çeşitli tuttuk. İnsanlar yüklü hesap ödeyeceğim korkusu duymadan dilediklerince de sipariş verebiliyorlar. İşletmelerimizde 4 çalışan varken şimdi 90 kişiye iş kapısı oldu. Asgari ücretin üstünde haklara sahip olarak çalışıyorlar. O yüzden basit bir kafe olarak bakmayın.

“HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK”

Yahya Kaptan’da çok sevilen Gülümse Kafe’mizi daha sonra Çayırköy Mahallemizde Lavanta Parkı’mızla birlikte açtık. Orada da çok sevildi. Özellikle sıcak yaz aylarında, serin serin olan, ailelerin eşleriyle çocuklarıyla birlikte gidip kahvaltı yaptıkları, güzel manzarası eşliğinde çaylarını yudumlayabildiği bir yer. Tabi şimdi kış şartları gereği Nisan ayına kadar Gülümse Kafe Lavanta’da hizmete ara verdik. Ama bahar aylarında yeniden açacağız ve yaz aylarında olduğu gibi siz değerli vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecek.

“KENDİ BÜNYEMİZDE İŞLETME KARARI ALDIK”

Şimdiye kadar işletmeci tarafından hizmet verilen Fevziye Çay Bahçemizi de sözleşme süresinin bitmesinin ardından tekrar ihale etmedik. Orayı da kendi bünyemizde işletme kararı aldık ve vatandaşlarımızın yararına olacak şekilde İzmit Belediyesi olarak biz sunmak istedik. Ve şimdi orası da Gülümse Kafe Fevziye olarak halkımıza ekonomik ve hak ettiği şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Yakın zamanda Yeni Cuma Parkı’ndaki çalışmalarımızda bitecek. Orası da kaliteli bir şekilde hizmet verecek.

“GÜZEL BİR PARK ALANI DÜZENLEDİK”

Ayrıca; Yenişehir Mahallesinde açtığımız Balkan Dernekleri Yerleşkemizin sosyal tesisinde de, Gülümse Kafe kalitesiyle her Pazar günü Balkan yöresine özel tatların olduğu kahvaltı hizmeti sunuyoruz. Sizleri de ailelerinizle, arkadaşlarınızla, dostlarınızla Balkan Dernekleri Yerleşkemize de bekliyoruz. Ve bugün burada sizlerle birlikte Malta Mahallemizde bir Gülümse Kafe’mizi daha açıyoruz. Üstelik Gülümse Kafemiz yeşillikler içerisinde olsun, mahalle sakinlerimiz Gülümse Kafe’nin keyfini sürerken, yeşile doysun istedik ve burada çok güzel bir park alanı düzenledik.

“SOSYAL YAŞAM ALANI HALİNE GELDİ”

Toplamda 3 bin 191 metrekare alan içerisinde bulunan Sardunya Parkımızda içerisinde çocuklarımızın neşeyle oynayabileceği 160 metrekare oyun alanı, 40 metrekare kondisyon alanı, 45 metrekare pergolalı oturma alanı bulunuyor. Ayrıca yine bu güzel alanda 700 metrekare kaya bahçesi ve 2 bin 200 metrekare bitkilendirme çalışması yapıldı. Yani oldukça geniş ve güzel bir parkımız oldu artık. Her yaş grubundan vatandaşımızın dinlenebileceği, vakit geçirebileceği, nefes alabileceği; çocuklarımızın da özgürce oyunlar oynayabileceği yeni bir sosyal yaşam alanı haline geldi.

 “GÜLÜMSE KAFE MALTA’YA DAVET EDİYORUM”

Tabi Gülümse Kafe’miz burada da diğer işletmelerde olduğu gibi kaliteli ve ekonomik hizmet vermeye devam edecek. Çaylar burada 2 lira olacak, menülerimiz, çeşitli tatlarımız uygun fiyatlarla sizlere sunulacak. Tüm vatandaşlarımızı, özellikle canlı yayınla bizleri sosyal medya hesaplarından takip eden halkımızı Gülümse Kafe Malta’ya davet etmek istiyorum.

 “HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”

Bu parkın ve Gülümse Kafe’nin yapımını da tabi belediye öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Bu konuda başkan yardımcılarım Emirşah Torun, Park Bahçeler Müdürümüz Ümit Uçar’a, Fen İşleri Müdürümüz Burak Güreşen ve işçi arkadaşlarımıza tek tek teşekkür etmek istiyorum. Burasının kısa sürede bitmesi ve sizlere hizmet verebilmesi için çok emek harcadılar. Onlara da buradan tekrar teşekkür ediyorum. Açılışımıza katıldığınız için tekrar teşekkür ediyor, Malta Sosyal Yaşam Alanımız ve Gülümse Kafe Malta’nın öncelikle mahallemize ve tüm İzmit’e hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 “UFAK DOKUNUŞLARINIZ BÖYLESİ BİR ESERE DÖNÜŞTÜ”

Malta Mahallesi Muhtarı Bekir Boz ise, “Buranın temeli atılırken başkanımız konuşmasında ‘Bazen ufak dokunuşlar kentimizin ve bölgemizin büyük ihtiyaçlarına cevap verebiliyor’ demişti. Başkanımızın bu ufak dokunuşu böylesine bir esere dönüştü. Mahalle komşularımızın gönlünde taht kurdunuz. Alzheimer Merkezi ve Gülümse Kafe gibi yerlerin mahallemizde hayata geçmesi bizleri çok mutlu etmektedir. Bugün çok mutlu ve heyecanlıyım. Emeği geçen herkese ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

 ALKIŞLARLA AÇILDI

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Malta Sosyal Yaşam Alanı ve Gülümse Kafe Malta alkışlarla hizmete açıldı. Tesisleri gezen konuklar, yapılan estetik işleri beğeniyle izledi. Mahalle halkının da yoğun katılım gösterdiği programda, vatandaşlar Başkan Hürriyet’e yaptığı hizmetler için teşekkürlerini iletti. Yeşille estetiğin bir araya geldiği Malta Mahallesi Sosyal Yaşam Alanı ve Gülümse Kafe Malta’daki program, ikramlarla sona erdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.