Paylaş

İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Körfez Mahallesi Fuat Çelebi Sokak’ta bulunan atıl durumdaki alanı yeni sosyal yaşam ve park alanına çevirecek

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, İzmit’e yeni bir sosyal yaşam ve park alanı kazandıracak. Körfez Mahallesi Fuat Çelebi Sokak’ta bulunan atıl araziyi değerlendiren İzmit Belediyesi, vatandaşların talebi doğrultusunda çalışmalarına başladı. Toplam 636,09 metrekare alan üzerine inşa edilecek sosyal yaşam alanında 306,42 metrekare yeşil alan, 4.37 metrekare bitkisel tasarım alanı, 1 adet kondisyon alanı, 1 adet çeşme ve 1 adet ahşap giriş tagı yapılması planlanıyor.

BÖLGEYE DEĞER KAZANDIRACAK

Alanda tasarımı ve üretiminin tamamı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yapılacak olan oval form verilmiş ahşaptan gölgelikli 2 adet oturma alanı, 6 adet bank ve 2 adet çöp kutusu bulunacak. Çocuk oyun gruplarının yer alacağı park ise 78,49 metrekare kauçuk zeminin üzerine inşa edilecek. Ayrıca alanın 216,82 metrekarelik bölümü de yapım amacına uygun olarak 9 adet meyve ağacı dikilerek yeşillendirilip güzelleştirilecek. Bölgede incelemelerde bulunan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, vatandaşların talebi doğrultusunda yapılacak yeni sosyal yaşam alanın kısa sürede tamamlanacağını ve bölgeye artı bir değer katacağını dile getirdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.