Paylaş

Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen Başiskele Belediye meclisinde ilçemizin iktidar partisi tarafından ısrarla görülmeyen yerel sorunları için çözüm tekliflerimizin yanısıra altılı masanın paydaşları olan biz muhalefet parti temsilcileri tarafından öğrencilerimizin temel beslenme destekleri için bir de teklif verilmiştir. Bu teklifimizde tarafımıza ulaşan bir çok sivil toplum örgütü ve derneğin talebi dillendirilmiştir.

Teklifimizde ülkemizde uygulanan asgari ücretin açlık ve yoksulluk sınırının altında kaldığı , açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan ailelerin okul çağındaki çocuklarının hiç değilse günde bir öğün  sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için, ilk ve orta öğrenim çağındaki çocuklarımıza – kahvaltı veya öğle yemeği- en az günde bir öğün sağlıklı ve dengeli beslenmelerini sağlamak adına belediye tarafından beslenme desteği sağlanmasını talep etmemize karşın önergemiz, sayın başkan tarafından “muhalefet algı yaratmaya çalışıyor” denilerek gündeme dahi alınmaksızın reddedilmiştir.

Sayın Başkan Özlü bu konuyu belediyenin konusu olarak da görmediği ve siyasete malzeme çıkarttığımız şeklinde meclis üyelerimizi yanıtlamış, devamla meclisin gündemine çocuklarımızın açlık ve yetersiz beslenme gerçeğini sunduğumuz halde,  kalem kağıt gibi malzeme veriyoruz örneğini vermiştir.

Günün iktidarı, saraydan belediyesine kadar halkın gerçeklerine gözlerini kapamış kendi hayal dünyalarında “ne de güzel idare ediyoruz” diyerek gün doldurmaktadır. 

Oysa bizler bu ülkede tek bir çocuğun aç kalmayacağı günlere kadar mücadeleyi sürdürmenin sözünü vermekteyiz. Bu konu algı yaratmayı çok iyi bilenlerin şapkasını önüne koyup düşünmesi ve derhal çözüm bulmasını gerektirmektedir.

Belediye meclislerinde harçları katlayarak artıran AKP yönetimi, suni enflasyon rakamlarının hayatın gerçek pahalılığından ne denli uzak olduğunu örtülü şekilde kabul etmekte, vatandaştan alırken kepçe kepçe almakta ancak iş vermeye gelince, damla damla vermektedir. 

Özetle beslenemeyen ve yetersiz beslenen çocuklarımız herkesin ve özellikte iktidar sahiplerinin öncelikli konusu olmalıdır. Bugünün iktidar sahipleri çözüme yanaşmayacaklarsa pek yakındaki iktidarımızda tek bir çocuğun yatağına aç girmediği Türkiye’yi var edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 

Söz verdik “YAŞAMA SEVİNCİNİ GERİ ALACAĞIZ”.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.