Paylaş

Yalnızca biraz Bakanlık’tan gelen talep ve direktifleri mi? Kocaeli’nde 1.995 okul/kurum, 27.220 eğitimci ve 418.502 öğrenci var; doğal olarak bunların sorunları veya sıkıntıları da olacak. İl Millî Eğitim Müdürümüz Ömer Akmanşen’in nezdinde ve öncülüğünde suya – sabuna dokunmadan mümkün mertebe sıkıntıları halının altına süpürelim, aman bir de kendimizi ve ekibimizi kollayalım anlayışı sözkonusu. Bu; kurum içi şikâyetlerden promosyonlara, görevlendirmelerden şiddet ve mobing türü olaylara dek geçerli.

Meselâ bakıyorsunuz, iktidar milletvekilleri gibi dokunulmaz okul müdürleri var; eğitimci veya veli, herhangi bir hususta bunlardan biriyle karşı karşıya kalırsanız kafadan 3 – 0 mağlûpsunuz. Kocaeli’nin bazı bölgelerinde okul kayıtlarında 2022 itibariyle 10-15 bin liralık taban fiyatlar oluşmuş durumda; soruşturma açıldığında bile hiçbir şey çıkmayacağı daha ilk andan belli. Nitekim açılan soruşturmalardan çıkan sonuç: Sıfır (0).

Meselâ bakıyorsunuz, Körfez Atatürk Anadolu Lisesi müdürü (İhsan Sivrikaya) branş harici derse girdiği ve kendi dersine girmeden sınıf defteri imzaladığı için cezai tedbir olarak Başiskele Selim Yürekten MTAL’e öğretmen olarak veriliyor; oysa aynı ahvâl ve şerâit içerisinde yüzlerce idareci var, diğerlerine işlem sözkonusu değil. Oysa Başiskele’de bazı okul müdürleri ‘0’ derse girdiği gibi ders programlarında bile kendilerine ‘0’ yazdırabiliyorlar.

Meselâ; kendini eğitimci sanan ve yandaşlıkta epeyce tecrübeli bir gazete yazarına İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şendoğan kurum içi görüşmeleri, işleyiş ve soruşturma sonuçlarını “minik kuş” gibi ötüp sızdırabiliyor. Gazeteci (G.Ataman) hakkında zaten açılan mahkeme var, İl Müdür Yardımcısı Şendoğan hakkında da Savcılığa yapılan suç duyurusu Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı (A.Emişçi) uhdesinde ön incelemeye sokuluyor ve kişi hakkında “soruşturma izni verilmemesi” yargısına varılıyor. Neymiş; iddialar soyutmuş, neymiş; güçlü delil yokmuş?! O vakit ya dumanla muhabere edeceğiz ya da biz basın yoluyla yazıp bilgilendireceğiz, siz de basın büyüklerinizin köşesinden cevap vereceksiniz.

Onbinlerce eğitim çalışanının ve yüzbinlerce öğrencinin âmiri pozisyonundaki kişilere bakar mısınız: Biri, çocuk gibi kulaktan kulağa ağız dolusu aktarım yapıyor; abileri de “çocuk, bizim çocuk” diyerekten hemen kâğıttan maske yapıp ağzının üstüne takıyorlar. Böylelikle Basına Bilgi Sızdırmaktan sorumlu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı ile Suya – Sabuna Dokunmamaktan sorumlu İl Millî Eğitim Müdürü beraberce görevi kötüye daha doğrusu köfteye göre kullanıyorlar. Ne demişler; ne ka makam/mevki o ka köfte..

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak hak aramak, haksızlıklara karşı durmak ve doğru neyse onu söylemek vazifemiz. Kuruluşumuz ve ilkelerimiz zaten bunun manifestosu. Ki evvel emirde de böyleydi. Bundan sonra da vereceğimiz rahatsızlıklar için şimdiden selam ederiz. Kamuoyuna duyrulur.

 

 

    Süleyman PEKİN

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Denetleme

Kurulu Başkanı ve Kocaeli İl Temsilcisi

  

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.