Paylaş

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkan Yardımcısı Burak Kalfa, EYT ve 2023 yılı için belirlenecek Asgari Ücret konusunda açıklamada bulundu.

 Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkan Yardımcısı Burak Kalfa, Türkiye’de milyonlarca kişinin EYT kapsamında emekli olmayı beklediğini belirterek, “Ancak iktidar yıl sonuna diye açıklama yaptı. Daha sonra Aralık’ta TBMM’ye gelecek denildi. Şimdi ise Ocak ayında görüşülecek diyorlar. İnsanlar umutla bekliyor EYT’nin çıkmasını. Ama bu konuda da hala bilgi kirliliği var. Emeklilikte Yaşa Takılanlara yeni bir yaş kısıtlaması getirilmeye çalışılıyor. Mezarda emeklilik konusunda insanlarımız tepkili. İşçi kardeşimiz 22 yıl çalışmış ama emekli olamıyor. Neden diyoruz ki sen 60 yaşında emekli olacaksın. Özellikle 2000 sonrası çalışma hayatına başlayanlar için sorun daha da can sıkıcı hale geldi. 22 yaşında çalışma hayatına başlayan bir kişi 25 yıl çalışacak ama 47 yaşında emekli olamayacak neden 60 yaşını bekle diyeceğiz. Bu konuda da kalıcı çözüm üretilmeli. İnsanlar yıllarca emek veriyorsa emekli olmakta haklarıdır” dedi.
ASGARİ ÜCRET 9 BİN TL OLMALI
Asgari Ücret görüşmelerine de değinen ABP Genel Başkan Yardımcısı Kalfa, “Enflasyon gerçekte ne kadar önce bunu bir kabullenmeleri gerekiyor. Ama iktidar enflasyonun düşüşe geçtiğini söylüyor. Gerçek enflasyonun 100’de 100’leri geçtiği bir dönemde asgari ücretle çalışanlara yapılacak en makul ücret 9 Bin TL olmalıdır. Bu konuyu seçim malzemesi yapmaya gerek yok. İnsanlara bize minnet duyun bakın zam yaptık demek kabul edilebilir bir durum değil. Enflasyon aldı başını gidiyor, iktidar çözüm üretemiyor. O halde bu kardeşlerimize hak ettikleri zammı yapmak zorundalar. Bu konuda da kimse kimseye minnet duymak zorunda değil” diye konuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.