Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak getirilmesine tepki göstererek, verilen kararın tarihe kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası almasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Verilen cezanın sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na değil tüm İstanbullu’ya verildiğini söyleyen Zeybek, “Yargı siyasallaştıkça talimatla kararlar alır. Bu karar göstermiştir ki AKP sandıktaki yenilginin intikamı için bir kez daha yargıyı siyasi çıkarlarına alet etmiştir. Bu hukuksuzluğa rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı için mücadele ediyoruz, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanamaz ise bu ve benzeri siyasi kararlarla sürekli karşılaşacağız. Yargılanan sadece Ekrem İmamoğlu değil, tüm İstanbul halkıdır. İstanbul halkının hür iradesiyle, oyları ile bir değil iki kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nu cezalandırmak için çaba sarf edenler kaybedecek, hukuk ve demokrasi kazanacaktır.” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.