Paylaş

 

Bizim Derincemizin Yürümeyen Merdivenleri Bekleyebilir! Neden mi zaten aylardır yürümüyor!

Ama!

Bu gün ona yarın sana bana, kızlarımıza, kadınlarımıza, çocuklarımıza…

Bu olay bekleyemez!

Dün çok sevdiğim kadim dostum kardeşten öte Halimem ile sohbetteyiz. Acı acı çalan telefonuma baktım. Benim kim olduğumu sormadan selamsız sabahsız karşımda bir bayan sesi…

Telefonumu dostluğuma, güvenen bir büyüğüm vermiş eksik olmasın. Sosyal ilişkilerde en önemli kriter güvendir! Ne mutlu güvenilir olmak…

Telefondaki ses aşağıda anlatacağım konuyu baştan aşağı anlatmaya başladı. Sözünü kestim.

Kendisini ofise davet ettim.

Bu gün ofiste kendisi ile hem tanıştım. Hem de telefonda anlatmaya çalıştığı konuyu, kurmak istediği cümleleri daha net bir şekilde anladım, anlattı… Anlattı…

KADIN OLMAK, KADIN OLMAK…

Ben Ç.D yaşım 22. İki gün önce Saat 17:45 te TURGUT Tüysüzler halk otobüsüne bindim. Emniyet durağında otobüs bir doldu ki sormayın!

Ben o sırada oturuyordum.

Ayakta hemen yanı başımdaki erkek yolcu gözlerimin içine baka baka cinsel organını değdiriyordu. İlkinde belki ben yanlış anladım düşüncesiyle bir şey demedim. Tekrar gözlerimin içine baktı.

İkincide de yine aynı hareketi yaptı. Yine bir şey demedim…

Aynı hareketi üçüncü defa yapmaya kalkışınca artık kendimi daha fazla tutamadım.

-Beyefendi aynı hareketi iki, üç kez yapmaya devam ettiniz. Utanmadan gözlerimin içine baka baka siz ne yapmaya çalışıyor sunuz? Utanmadınız mı? Adam cevap verdi.

-Yok sen benim kızım yaşındasın. bir şey yaptığım yok, değen o şey montum…

Arkası boşken rahatsız olduğumu fark eden adam taviz vermedi. Olduğu yerde durmaya devam etti.

Mahalle arkadaşları ise, onu yıllardır tanıyoruz, o öyle biri değil deyip otobüste üzerime yürüdüler. Aynı anda üç erkekle otobüste mücadele etmeye devam ettim.

İki arkadaşı aynı anda mahallemizin kızısın o öyle bir şey demeye başladılar. ki, arada tanımadığım o adam olmasaydı üç adam beni otobüste neredeyse haklı olduğım bir konuda linç edeceklerdi. Otobüsten inerken bana hakaret etmeye başladılar.

Kendimi o otobüsten nasıl dışarı attım. Ben bilirim…

Bu otobüsleri bu kadar doldurmak zorunda mısınız? Bir yolcu fazladan almak uğruna insanları koyun sürüsü gibi üst üste otobüse almaktaki amacınız nedir? Daha çok yolcu daha da çok yolcu çok para demek!

Evet yaşam şartları iyice zorlaştı…

Zam üstüne zam!

İnsanlar evlerine bir ekmek fazladan götürmek için canla başla çalışıyorlar…

Doğrudur!

Ama bu otobüs, mağdur olan bir bayan, bu kişi, senin, onun bunun anası, bacısı çocuğuda olabilirdi!

İki genç kavga ederken üçüncü bir şahsın onları ayırmak için girdiği kavgadan yere serilmiş cesedinin çıktığı günleride biliriz! Genç kızlardan, kadınlarımızdan aşkına karşılık alamadığı için onları günlerce takip eden sonunda canını alan sapıkların işlediği kadın cinayetlerinide iyi biliriz!

Ya bu olay büyüseydi dahada büyüseydi ki, konuştuğum genç kızımız bu konuda bütün yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını söyledi.

Yazık… Çok yazık… O kızımız ADI BEN DE SAKLI !

Gelişmeleri elbette yazacağım…

 

DİLEK DİLA MERT

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.