Paylaş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yargılandığı dava sonucu dün verilen 2 yıl 7 ay 15 gün mahkumiyet ve siyasi yasaktan sonra altılı masanın liderleri bugün Saraçhane’de buluştu. Gelecek Partisi’nin lideri Ahmet Davutoğlu, konuşmasında 21 Nisan 1998 gününü hatırlatarak, “21 Nisan 1998’de belediye binasında hangi değeri savunduysam yine aynı değerler için buradayım ve burada olacağım” dedi.

Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“Değerli vatandaşlarım; İstanbul’un iki kez seçilmiş başkanı sayın İmamoğlu, değerli başkanlar sizleri selamlıyorum. Meselemiz İstanbul seçmenin iradesini korumak. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik değerlini korumaktır. Altı genel başkan olarak buradayız. Hepimiz aynı sesle temel hak ve özgürlükler diyoruz, demokratik Türkiye diyoruz.

Sayın Erdoğan’a benzer karar verilmişti. Ben de o binadaydım. 21 Nisan 1998’de belediye binasında hangi değeri savunduysam yine aynı değerler için buradayım ve burada olacağım.

O avcunuzda tuttuğunuz güç, sıktığınız anda kordan bir ateş gibi sizi yakar. Ateşe değil milletin iradesine dönünüz. 2023 seçimlerine de ipotek koyarız diyorsanız; işte 85 milyon demokrasi aşıkları adına söylüyorum; korkmadık, korkmayacağız.

Sayın Erdoğan’a sesleniyorum; mahkeme tarafsız karar verdi demeyin. Biz bu kararı tanımadık, tanımayacağız. Sizin alacağınız karar, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini şekillendirecek. 28 Şubat mahkemeleri nice insanların geleceğini kararttı. FETÖ yargısı, 15 Temmuz’u yarattı. Değerli yargı mensupları; hiçbir siyasi talimata asla uymayın.

Dün, Türk yargısı için kara bir gündü. Seçime giderken yargı mensupları siyasi baskı altında alınırsa; bilinsin ki 6 siyasi parti lideri burada. Değerli AK Partiyi destekleyen seçmenler sizin kazanımlarınız yozlaşmış iktidar olamaz. Ve MHP’li seçmenlere sesleniyor. Milli birlik, Sivas Kongresi’ndeki kararla korunur. Kim ki milli iradeye el uzatırsa; gerçek terörist olur, gerçek düşman olur.

İstanbul, en büyük hocamdır. Bir İstanbullu olarak, ona karşı direnecek ve İmamoğlu’nun hakkını korumak konusunda en ufak bir tereddüt göstermeyeceğiz.

Gelecek kaygısı taşıyan değerli vatandaşlarım; biliniz ki biz ayaktayız. Hedefimiz; kimsenin düşüncesini açıklarken korkmadığı, inancı için engellenmediği yeni bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Altılı masa Türkiye’nin masasıdır, milletin masasıdır. Beştepe sakinlerine sesleniyorum; Türkiye’de iki sofra var. Biri; kurtlar sofrası. Biz o kurtlar sofrasına karşı Halil İbrahim Sofrası kurduk. Kurtlar sofrasına karşı Halil İbrahim sofrasına buyurun.

Önümüzdeki seçim sonucunda kimse kaybetmeyecek. Azimle yürüyeceğiz. İktidara sesleniyorum; bu masa dağılmayacak. Biz mevkilerin, makamların peşinde değiliz. İlk toplantımızda ortak politikalar metnimizi açıklayacağız.

 

Yeni bir Türkiye, yeni bir yüzyılda gelecek.

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.