Paylaş

Kandıra Belediyesi kısa süre önce taşındığı yeni hizmet binasında AFAD koordinasyonunda deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından belirlenen “2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında ülke genelinde afet ve acil durumlara hazırlık ve afet farkındalığını artırmak amacıyla dün sabah gerçekleştirilen tatbikatta Kandıra Belediyesi yeni hizmet binası sorunsuz olarak kısa sürede boşaltıldı.

‘Çök-Kapan-Tutun’ hareketinin uygulanması ve sarsıntı sonrasında binanın tahliye edilmesine yönelik gerçekleştirilen tatbikatta Kandıra Belediyesi personeli sarsıntı anında ‘Çök-Kapan-Tutun’ hareketiyle kendisini koruma altına alırken, sarsıntının sona ermesinin ardından binayı kontrollü bir şekilde tahliye etti.

Belediye personeli tahliyenin ardından belediye binası önünde bulunan toplanma alanında bir araya geldi. Yağmurlu bir havada gerçekleştirilen tatbikat sonrası bir müddet belediye önünde bekleyen personel yeniden iş başı yaparak mesailerine kaldıkları yerden devam etti. Yoldan geçen vatandaşlar tatbikatı meraklı gözlerle izledi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.