Paylaş

Kartepe Belediyesi, gelişen teknolojiyle birlikte anne-baba olmanın zorluklarına yönelik seminer düzenledi. Bilişimci – Yazar Orhan Toker, Dijital Çağda Anne Baba Olmak konulu seminerde Kartepeli anne babalara tavsiyelerde bulundu.

 Kartepe Belediyesi, son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte anne-baba olmanın zorluklarına yönelik seminer düzenledi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde Bilişimci – Yazar Orhan Toker, “Dijital Çağda Anne Baba Olmak” konulu seminerde Kartepeli velilere tavsiyelerde bulundu. Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğindeki seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, birim müdürleri ve Kartepeliler katıldı.

 EVLAT YETİŞTİRMEK

Düzenlenen seminerde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Bir çok alanda seminerler düzenliyoruz ve en önemli konu başlıklarından biri ise  Dijital çağda çocuk yetiştirmek.. Doğumu mu, Yanlış mı? yapıyoruz,  bu konuda her anne-babanın bilinçlenmeye ihtiyacı var. Evlat yetiştirmek çok hassas ve önemli bir konudur. Hata yapma şansımız yoktur. Bu konuya önem vererek buraya gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 EKRANDAN UZAK TUTUN

Seminerde konuşan Bilişimci – Yazar Orhan Toker, “İlk 36 ay çocuklar ekrana hiç bakmamalı. 3. yaştan itibaren ilkokula kadar geçen sürede de bu durum, günde 30-60 dakika ile sınırlanmalı. Aksi takdirde zihinsel gelişimin sürdüğü dönemde olumsuz etkiler görülüyor. İlkokula kadar maksimum 1 saat sınır koyulmalı. O bir saat olumlu şekilde geçirildiğinde fayda da sağlayabiliyor” dedi.

 AİLE SEÇMELİ

“Çocuklar dijital dünyada, kendilerine uygun olmayan içeriklerle karşılaşabilirler” diyen Toker “Bu sakıncalı bir oyun, içerik, video ya da sohbette karşılaşacakları uygunsuz biri olabilir. Sohbetlerde çocuk istismarcıları, pedofililer olabiliyor. Yaşlarını küçükmüş gibi gösterip yalan söylüyorlar. ‘Oyun oynasın, ne olabilir ki’ deyip geçmemek gerekli. Bilgisayar oyununu bile aileler seçmeli. Yanlış bir seçim çocukları sinirli, agresif yapabilir; zamanla arkadaşlarıyla iletişim kurmama sorunu yaşatabilir” açıklamasında bulundu.  

 TEHLİKELİ İÇERİKLERE DİKKAT

Sözlerine devam eden Toker “ Çok fazla kaygı sorunu yaşayan, ailelerin vakit ayırmadığı ve kendilerini değersiz hisseden çocuklarımızda tehlikeli içerikler bağımlılık yaratabiliyor. Anime izliyorsa intihar düşüncesi başlayabilir. Gelecekle ilgili ümitleri köreltecek içerikler karşılarına çıkabilir” ifadelerini kullandı.  

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.