Paylaş

Demokratik Sol Parti (DSP) Muğla İl Başkanı Michael James Aşkar, geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanlığı kararı ile ilaçlara yapılan zammı eleştirdi. Başkan Aşkar, “zaten ilaçlara ulaşmakta zorluk çeken vatandaşımızın beli bu seferde artan maliyetlerden dolayı büküldü” dedi.

‘Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı’ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanı Kararına göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 Euro değeri aralık ayında yüzde 36,77 artırıldı. Artışla fiyat korumalı ürünlerde barem değeri 37,10 TL oldu. Diğer ürünlerde ise barem değeri 19,39 TL oldu.
HÜKÜMET, İLAÇ FİRMALARI İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEİlaç fiyatlarına yapılan zamma tepki gösteren Demokratik Sol Parti (DSP) Muğla İl Başkanı Michael James Aşkar, “vatandaşlarımızın ilaç sorununa çözüm üretmesi gereken hükümet, firmalarla adeta iş birliği içerisinde olup bir de zam yapmıştır. Yapılan zamlarla birlikte vatandaşlarımız ilaçlarına ulaşmakta daha da zorlaşacak. Eczacılar ise ilaç tedariği yapamıyor. Bunun nedeni ise Firmaların ve devletin ilaç politikasından kaynaklanıyor, normalde yılda bir kez bir önceki yılın euro kuruna göre ilaç fiyatlarına güncelleme yapılıyor. Fakat bu son 3-4 yılda bu konu suistimal edilmeye başlandı. Özellikle ilaç firmaları piyasadan ilaçları çekerek piyasaya ilaç vermeyerek devlete şantaj yaptığı iddia ediliyor. Devletin bu konuda önlem alıp firmalara boyun eğmeyecek, halkın yanında olması gerekirken yaptıkları zamlar ile firmalarla işbirliği içerisine giriyor. Eczacılarda vatandaşlarımız da bu durumdan muzdarip. Yapılması gereken ise vatandaş odaklı düşünerek, halkın ilaçlarına ulaşımını kolaylaştırmak için çalışılmalıdır. Hükümet ne yazık ki her zamanki gibi yine halkını unuttu” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.