Paylaş

İzmit Belediyesi yönetimi, Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı ile Kocaeli Serhat İlleri Kars, Ardahan, Iğdır Dayanışma Derneği’nin işbirliğinde düzenlen Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Yöresel Ürünler Festivali’ni ziyaret etti

 İzmit Belediyesi yönetimi, 15-18 Aralık tarihleri arasında Kocaeli Uluslararası İnterteks Fuar Merkezi Alanı Otopark’ında gerçekleştirilen Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Yöresel Ürünler Festivali’ne katılarak Doğulu hemşerileri yalnız bırakmadı. Etkinlikte İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, SARBAŞ Genel Müdürü Nihat Değer, Koordinatörlerden Cem Serhat Dayanç, Birol Sağlam ve Ozan Aksu yer aldı.

HÜRRİYET’E KATKILARINDAN DOLAYI PLAKET VERİLDİ

Programda katkılarından dolayı İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e plaket takdim edilirken, plaketi İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun aldı. Kısa bir konuşma yapan ve il dışında olduğu için programa katılamayan Başkan Hürriyet’in selamlarını ileten Torun, “Göç, her ne kadar insanlarda olumsuz bir anlam oluştursa da aslında çok önemli ve kıymetli bir olaydır.

TORUN, “KÜLTÜR ZENGİNLİĞİNE KATKIDA BULUNUYORLAR”

Coğrafyaları dinamikleştirir ve aktifleştirir. Burada yaşayan hemşerilerimiz, hem buranın adetlerine uyum sağlamış hem de kendi kültürlerine bağlı kalmayı başararak bu coğrafyanın zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır. Bir kez daha bu üç güzide ilimizin temsilcilerini, gerçekleştirdikleri bu etkinlikten ötürü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.