Paylaş

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçedeki liselerde eğitimlerine devam eden 12. sınıf öğrencilerine Üniversiteye Hazırlık Soru Bankası Seti hediye etti.

Başiskele’de eğitime ve gençlere desteklerini maddi ve manevi olarak aralıksız sürdüren Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği YKS Soru Bankası Seti Dağıtımı’nı bu yıl da tekrarlayarak öğrenci kardeşlerini ve ailelerini sevindirdi.

YOĞUN KATILIM

Başiskele Belediyesi’nin 12. Sınıflara Üniversiteye Hazırlık Soru Bankası Seti Dağıtım Töreni Programı Yeniköy Merkez Mahallesi’nde yeni hizmete açılan Âlâ Mekân’da gerçekleştirildi. Programa Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda protokol üyeleri konuşma gerçekleştirdiler.

BAŞKAN ÖZLÜ: GENÇLERE YATIRIM TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Öğrenci kardeşlerinin yoğun alkışlarıyla kürsüye çıkan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü konuşmasında gençlere yapılan her bir güzel işin ve yatırımın Türkiye Yüzyılı için çok önemli olduğunu söyledi.

Başiskele’de Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile gençlere yönelik yapılan yatırım ve hizmetleri anlatan Başkan Özlü, “Gençlere yaptığımız her işin geleceğe ve özellikle Türkiye Yüzyılı’na yapılan en güzel yatırımdır. İlçe sınırlarımızı da aşan ödüllü Genc-i Âlâ Gençlik Modelimiz ile faaliyetlerini sürdürdüğümüz tam gençlere göre gençlik çalışmalarımız, gençhaneler, Âlâ Mekân, GençBüs, spor okullarımız, müzik okullarımız, gençlerle baş başa programlarımız, dijital gençlik çalışmalarımız, çocuk üniversitemiz ve akademimiz, çocuk kütüphanemiz ve Kitaphanemiz ile geeceğimizin umudu çocuklarımıza ve gençlerimize eğitimden sanata, spordan sağlığa çeşitli alanlarda kişisel gelişimlerine daima destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.” dedi.

“ÜNİVERSİTEYİ YENİ KAZANANLARA EĞİTİM DESTEĞİ DEVAM EDECEK”

Başiskele Belediyesi olarak üniversiteyi yeni kazanan Başiskeleli öğrencilere geçen ay 2000 TL eğitim desteği sağladıklarını ifade eden Başkan M. Yasin Özlü konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Üniversiteyi kazananlara Bizler çıktığımız bu yolda her zaman şunu söylemiştik: Gençlerimizin belediye başkanı olmaktan ziyade Yasin abiniz olarak, yürüyeceğiniz yolda sizlere yol göstermekten ziyade yolunuza ışık tutmak istediğimizi her platformda dile getirdik. Her zaman sizlerin yanınızda olmaya gayret ettik. Geçen yıllarda yaptığımız Gençlerle Başbaşa programımızda bir öğrenci kardeşimizin talebi üzerine geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ilçemizdeki 12. Sınıflara YKS Soru Bankası Seti hediye dağıtımını bu yıl da devam ettiriyoruz. Bu yıl buna ilave olarak ilçemizde ikamet eden ve üniversiteye kazanan öğrenci kardeşlerimize de 2000 TL eğitim desteği sağladık. Bu uygulamamız inşallah gelecek yıl da devam edecek. Önümüzdeki yıl da sizler bu eğitim desteğine hepiniz adaysınız. ”

“BİZ GENÇLİK ÇALIŞMALARINI YAŞIYORUZ”

“Gençlik çalışmalarımızı önemsemekten daha çok bizler gençlik çalışmalarını tabiri caizse yaşıyoruz ve gündemimizin en önemli parçalarından biri haline getiriyoruz. Hiçbir günümüz yok ki Başiskele’nin gençleri için Türkiye’nin gençleri için ne yapabiliriz? sorusunu sormadığımız bir iş günümüz neredeyse yok ve bu anlamda fark yaratıyoruz. Sizin ihtiyaç duyduğunuz her alanda Başiskele Belediyesi olarak, Yasin ağabeyiniz olarak yanınızda olmaya bir destek de biz vermeye çalışıyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki gelecek yüzyılı, Türkiye Yüzyılı olarak ilan ettiğimiz bu yüzyılı sizler inşa edeceksiniz. Kendinizi önemseyin. Kendinize güvenin. Türkiye’ye güvenin. Gelecek yüzyıl sizin yüzyılınız olacak arkadaşlar.”

“İNANDIĞINIZ YOLDA YÜRÜYÜN”

“Gelecek yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü. Bizler çok kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz. Dünyaya yüzyıllar boyunca adaleti getirmiş, düzen getirmiş, adaletle hükmetmiş bir milletin evlatlarıyız. Türkiye’ye güvenin, kendinize güvenin, inandığınız yolda yürüyün, inanıyorum ki sizler de başaracaksınız arkadaşlar. İnandığımız zaman bizim önümüzde hiçbir engel duramaz.”

“DÜNYANIN SİZDEN BEKLENTİLERİ ÇOK BÜYÜK”

“Sizi değerlerinizden uzaklaştıran toplumdan uzaklaştıran sizleri bu sistemin dünyanın egemen güçlerinin istediği sistemin alışkanlıkları ve belli bir kavramsal çerçevenin içerisinde yaşayan öyle düşünen bir Z Kuşağı tanımlamasının içine sokmaya çalışıyorlar. Z kuşağı özgürdür diyorlar. Özgür olduklarını söyledikleri Z kuşağını belli tanımlamalarla aslında kısıtlıyorlar. Bizlerin kuşağı olsa olsa Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Teknofest Kuşağı olur. Çünkü biz değerleri olan bir toplumun evlatlarıyız. Biz önce her zaman ne dedik? Medeniyetimize bakın. Önce insan dedik. Önce insan diyen bir medeniyetin temsilcileri ve evlatlarıyız. Binlerce yıllık devlet geleneği olan kadim bir medeniyetin evlatlarısınız. Dünyanın bu ülkenin sizden beklentileri çok büyük. Dünyanın sizden beklentileri çok büyük. Bunu bilin. Dünyanın bütün mazlum coğrafyalarındaki insanların sizden beklentileri çok büyük. Zamanın su gibi çok hızlı geçtiği, zaman kavramının adeta kaybolduğu bir çağı yaşıyoruz. Bilgi çağında, iletişim çağında. Bu yüzden rekabetin de acımasız olduğu, dünyayla rekabet edileceğiniz gelecekte sizlerin daha iyi hazırlanması için bizler Yasin abiniz olarak, Başiskele Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağız.”

“EĞİTİM BİZİM EN ÖNEMLİ BAŞLIĞIMIZ”

“Başiskelemiz’de eğitimi önemsiyoruz demiyorum, eğitim bizim en önemli başlıklarımızdan birisidir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla okullarımızın tüm ihtiyaçlarını elimizden geldiğince karşılamaya büyük gayret gösteriyoruz. Siz genç kardeşlerim her şeyin en iyisine layıksınız. Yaptığımız en güzel işler gençlere yapılan işler ve hizmetlerdir.”

İLK 1000’E GİREN ÖĞRENCİLERE AYRI BİR ÖDÜL

“Başiskele’de geçen sene YKS sonucunda ilk 1000’e giren 5 öğrencimiz vardı. Onlara dizüstü bilgisayar hediye etmiştik. Bu yıl sayısının daha çok artacağına inancım tam. Buradan bu sene ilk 1000’e giren öğrencilerimizi yine ödüllendireceğimizin müjdesini de vermek istiyorum. Ayrıca üniversite sınavından önce YKS’nin provasını ilçemiz genelinde tüm okullarda yapacağız.”

YASİN ABİ GENÇ KARDEŞLERİNE BAŞARILAR DİLEDİ

Katılımlarından dolayı özellikle genç kardeşlerine teşekkür eden Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Soru bankalarının üniversiteye hazırlığınızda büyük katkı sağlayacağını umarak eğitim ve öğretim hayatınızda başarılar diliyor, hepinizin istediğiniz üniversite ve bölümleri kazanacağınıza can-ı gönülden inanıyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

KAYMAKAM ÇAKMAK: DÜNYANIN EN İLERİ 10 ÜLKESİNDEN BİRİSİ OLACAĞIZ

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün ardından kürsüye çıkan Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak ise konuşmasında, “Bir millet geleceğine yatırım yapacaksa insanı eğitecek. Hele hele gençleri eğitecek. Bu bizim geleneğimizde de var. Ama son 20 yıldır bu artarak devam ediyor. Dünyayı inşallah yakın zamanda yakaladık ve geçeceğiz de. Hedefimiz, devletimizin dünyanın en ileri 10 ülkesinden birisi olmasını sağlamak. Bu siz değerli gençlerimiz sayesinde olacak. Şu anda belediyemizin size sağladığı bu soru bankalarıyla sizin bu 3 ayı da iyi geçirerek gireceğiniz üniversite hayatı bize geleceğimizi bağışlayacak. Belki de siz Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma’nın daha teknik, daha iyilerini yapacaksınız. Biz istiyoruz ki bizim bütün gençlerimiz treni kaçırmasın. Ne treni? Atatürk’ün muasır medeniyet dediği, şu anda Cumhurbaşkanımızın hedef gösterdiği, dünyanın en ileri 10 ülkesi arasına girme hedefi bizim için çok önemli.” dedi.

ÇAKMAK’TAN ÖZLÜ’YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Kaymakam Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben belediye başkanımıza çok teşekkür ederim. Eğitimle ilgili veya diğer konularla çok ilgili. Ben 40 yıldır çalışıyorum. Ne belediye başkanlarıyla çalıştım. Okul deyince ya bu bizim görevimiz değil diyen çok belediye başkanı gördüm. Unutmayın ki yol bir şekilde yapılır. Ama sizin geleceğinizi kurtarmak çok önemli. İnsana yatırım yapmak çok önemli. Bakın şurada duran şu gördüğünüz paketlerin içindeki testler, sizin geleceğinize, belki iki soruyla birilerinin arasında fark yaratacak. Size bu değerli katkıyı sağlayan Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İnşallah geleceğimiz daha da güzel olacak.”

GENÇLERE HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Kaymakam Necip Çakmak ve Belediye Başkanı M. Yasin Özlü temsili olarak bazı öğrencilere hediyelerini takdim ettikten sonra hep birlikte günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.