Paylaş

İzmit Ziraat Odası’nın delege seçimlerinde yaşanan usulsüzlükleri yerinde tespit eden bir grup avukat ve oy kullanma hakkı bulunan çiftçiler 26 Aralık Pazartesi günü İzmit Kaymakamlığı önünde basın açıklaması ve suç duyurusunda bulunacaklar.

Türkiye Ziraat Odaları Birliğine bağlı İzmit Ziraat Odası delege seçimlerinde yaşanan usulsüzlükler nedeniyle avukat Metin Yılancı ve bir grup avukat tarafından tutulan tutanaklar 26 Aralık Pazartesi günü saat: 11.30 da İzmit Kaymakamlığına verilecek. Avukatlar ve İzmit Ziraat Odası üyelerinin katılacağı basın açıklamasında 23 Aralık Cuma günü 102 mahallede aynı anda yapılması gereken delege seçimlerinde bir çoğunda yapılmadığı noktasında tutanak ile tespit edilen hususlarda açıklama yapıldı.
Avukat Mesut Yılancı yaptığı açıklamada,” Müvekkillerimizin tek isteği usulüne uygun bir seçim sürecinin yaşanmasıdır. Öyle ki, İzmit Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Kozluca köyü muhtarı olan Yusuf Karaaslan kendi köyünde bile sandık kurmamıştır. Seçim kanunu açıktır. Usul ve esasları kişilerin insiyatifinde değildir. Askı süreçleri, sandık kurulu oluşumu, sandık kurulumu ve sonrasında sayım ve esasları çok açık bir şekilde belirlenmiştir. Onlarca yapılan tespitlerde seçim usul esasları çiğnenmiştir. Bir çok muhtarda bu konuda Ziraat odası tarafından bilgilendirilmediği için süreç içerisinde kendi başına bırakılmıştır. Tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için delege seçimlerinin iptali ve kanuna uygun seçim yapılması içinde gerekli idari ve hukuki süreçlerin tarafımızca yürütülecektir. İzmit Kaymakamlığı da bu süreç içinde kanun gereği denetim ve gözetim görevi olduğunu hatırlatmak isteriz. Kanunların dışında hareket edenlerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
Fotoğraf Altı: Avukatlar Kozluca köyünde tutanak tuttular.
NOT: Sevgili basın mensubu arkadaşlar 26 Aralık Pazartesi günü saat: 11.30 da İzmit Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yapılacaktır.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.