Paylaş
İzmit Ziraat Odası’nın delege seçimleri kimi mahallelerde kağıt üzerinde yapıldığı iddiası üzerine avukat Mesut Yılancı ve bir grup avukat tarafından muhtarlıklarda tespit yapılarak tutanak altına alındı.
İzmit Ziraat Odası’nın seçim takvimine göre Şubat ayı içerisinde yapılacak meclis ve sonrasında belirlenecek olan yönetim kurulu için delege seçimleri dün mahallelerde yapılmaya başlandı. Aynı anda 102 mahallede yapılması gereken İzmit Ziraat Odası delege seçimlerinin şehir merkezindeki ve bazı köy statüsü kaldırılmış mahallelerde yapılmadığı, kağıt üzerinde 15 gün önce evraklar tanzim edilerek seçimlere şaibe karıştırıldığı iddiası üzerine açıklama yapan bazı üyelerin avukatı Mesut Yılancı ve avukatlar yerinde tespit yaparak usulsüzlükleri tutanak altına aldılar. Delege seçimlerinin askı sürecinin ve duyurusu yapılmadığı ve böylelikle kağıt üzerinde seçimlerin yapılarak seçimlere şaibe karıştığı noktasındaki tüm hukuki tespitlerin yapıldığı ifade edildi.
Konu hakkında açıklama yapan avukat Mesut Yılancı, “ İzmit Ziraat Odası üyesi olan müvekkillerimizin delege seçimlerinde oy kullanma işlemine gittiğinde bazı mahallelerde sandıkların kurulmadığını görmeleri üzerine bizler avukatları olarak harekete geçtik ve gerekli tespitleri yerinde yaptık. Sonrasında bunu tutanak altına alarak sorumluları hakkında yasal işlem yapmak adına ilgili tutanakları tutturmak ve bizlerde mahallinde kişiler ile tutanakları tanzim ettik. . Türk Ceza Kanununa göre sorumluları hakkında gerekli yasal işlemin yapılması ve yapılan delege seçimlerinin kanunlara uygun yapılmadığı için iptali noktasında da gerek İzmit Kaymakamlığına, gerekse hukuki hakların aranması noktasında gerekli davaları  açacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.