Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yakın zamanda hizmete açılarak Kuruçeşme bölgesine değer katacak; içerisinde birçok fonksiyonun bulunacağı Kuruçeşme Yaşam Merkezinde incelemelerde bulundu

Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projelere imza atan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, çalışmalarda son aşamaya gelinen Kuruçeşme Yaşam Merkezinde incelemelerde bulundu. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar için birçok fonksiyona sahip olacak Kuruçeşme Yaşam Merkezini gezen Başkan Hürriyet, “Kuruçeşme bölgesine değer katacak bir yaşam merkezi oluşturuyoruz. Yakın zaman içerisinde halkımızın hizmetine açacağız” dedi.

“BURADA HER ŞEYİ DÜŞÜNDÜK”

Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte son hazırlıkları değerlendiren Başkan Hürriyet, “Bu bölgede yaşayan insanların sosyal imkânlarını arttıracak, kültürden sanata, sağlıktan spora birçok alanda hizmet alabileceği bir Yaşam Merkezi burası. Ücretsiz psikolog ve diyetisyen hizmeti, etüt merkezi, çocuk oyun alanı, Kısa Mola Merkezi, halk oyunları ve bale odası, spor merkezi olmak üzere her şeyi düşündük” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET, KISA MOLA MERKEZİNİ ANLATTI

Özellikle, Kısa Mola Merkezi ve çocuk oyun alanının Kuruçeşme için önemli bir fırsat olduğunu belirten Hürriyet, “Kısa Mola Merkezi Kocaeli’de bir ilk olacak. Özel gereksinimli çocuğu olan ailelerin hayatını çok kolaylaştıracak önemli bir bakım alanı. Bir anne-babanın ihtiyacı olduğunda, hastaneye veya alışverişe gittiğinde, arkadaşlarıyla vakit geçirmek istediklerinde özel gereksinimli çocuklarını rahatça emanet edebilecekleri Kısa Mola Merkezi’ni hayata geçiriyoruz.

“DAHA DA YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Aileler, çoğu zaman özel gereksimli çocuklarını bırakabilecekleri bir alan olmadığı için günlük ihtiyaçlarını görmekte zorlanıyor, sosyalleşemiyor. Engelli çocuklarımız ve aileleri, Kısa Mola Merkezimizden ücretsiz bir şekilde, alanında uzman eğitimciler himayesinde yararlanabilecek. Bir pilot uygulama burası. Diğer bölgelerde de özellikle kadınların hayatını kolaylaştırmak için ücretsiz bakım alanlarını daha da yaygınlaştıracağız” dedi.

“BÜYÜK BİR FIRSAT OLACAK”

Çocuk oyun alanı ile ilgili de bilgi veren Hürriyet, “Burası küçük bir kreş aslında. İlkini, Kadın Girişimciler Merkezi’nde ücretsiz çocuk oyun alanı olarak açmıştık. Kadınlar kendine zaman ayırmak istediğinde çocuğunu birkaç saatliğine bırakıp işini görebiliyordu. Burası da ikincisi olacak. Kuruçeşme bölgesinde yaşayan insanlar için büyük bir fırsat olacak. Oyun ve eğitim bir arada bulunacak. 3-6 yaş arası çocuklar burada keyifle vakit geçirecek.

“HALKIMIZIN HİZMETİNE AÇACAĞIZ”

Ücretsiz psikolog ve diyetisyen odası, halk oyunları ve bale odası, Olcay Ilıcalı Asırlık Çınar Evi ile spor merkezini de inceleyen Başkan Hürriyet, “Burayı en kısa sürede halkımızın hizmetine açacağız. Resmi açılışı da inşallah Mart ayında yapacağız. Kuruçeşme bölgesine her açıdan değer katacak bir hizmet” şeklinde konuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.