Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren il müdürlüklerinde görev yapan personeller görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girenler ülke genelindeki boş olan kadrolar yazılı sınav sonrası açıklandığı için çalışanlar tepkili. Başkan Çeker’de yanlışlıktan dönülmesini istedi.

AİLELERİN PARÇALANACAĞI

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, sendikal örgütlenme sorumluluk alanları içerisinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinde görev yapan personellerin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girdik den sonra yaşamış oldukları gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Çeker, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinde görev yapan personeller için acılan görevde yükselme ve unvan değişikliği için yapılan yazılı sınavlar öncesi ülke genelinde boş kadroların açıklanmamasından personeller ciddi bir rahatsız olduklarını ifade ettiler. Boş Kadroların hangi illerde olduklarını bilmeden sınav girdiklerini ve yüksek puan almalarına karşı almış oldukları puana sevinemediklerini, mülakat sınavını kazansalar dahi yeni görev yerlerine gitmelerinin mümkün olmadığını gittikleri takdirde ise ailelerin parçalanacağını ifade etmektedirler.

İŞ YÜKÜNÜ ARTIRMAKTA

24 Eylül 2022 tarihindeki yazılı sınavdan sonra, ülke genelinde boş olan kadrolar açıklanması yanlış bir uygulamadır. Çalışanlara sınava girmeden önce hangi ilde hangi unvan ve branşta boş kadro olduğu açıklanmalı. Çalışanda bunu bilerek sınava girmelidir.  Çalışanlar boş pozisyonları bilmeden sınava girdikleri için emekleri boşa heba olmuştur. Başkan Çeker açıklamasının devamında, “ Sonuçta arkadaşlarımız boş kadrolara göre gerekli işlemleri yapacaklardı. Ancak yazılı sınav sonrası açıklanması sonrasında iş barışına sekte vurduğu gibi, aile huzurları da kaçacaktır.  Sınav sonrası başka bir ilde boş kadro açıklanması sınava giren arkadaşlarımızın ne yapacaklarını şaşırmalarına neden olmaktadır. Kocaeli metropol kent olması, yaklaşık iki milyona yakın nüfus bulunması ve Kocaeli Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı her ilçede faaliyet gösteren kurum bulunmaktadır. Kurumlarda hizmet alan vatandaşımızın sayısı hayli fazla olmasına rağmen kurumlarda görev yapan personel sayısı az olması iş yükünü artırmaktadır.

SAHİPLENME DUYGUSU ARTAR

Personel sayısının az olması nedeniyle iş yükü artmaktadır. Buda personelin daha fazla efor sarf etmesine stres altında görev yapmasına sebebiyet vermektedir.  Bu yoğunluğa, strese birde 30 Kasım 2022 Cuma günü yapılacak mülakat sınavı stresi eklenmesi personeli sıkıntıya sokmaktadır.  Kamu işvereni çalışana sürpriz yapmalı 24 Eylül 2022 tarihinde yazılı sınavda mülakata girmeye hak kazanan çalışanlara yazılıda almış oldukları puan 30 Kasım 2022 tarihinde Cuma günü yapılacak mülakat sınavında aynı puan verilmelidir. Bu yapıldığı takdirde Mülakat imtihanına girmeye hak kazanmış olan kurum personellerinin kafalarında olumsuz her hangi bir soru işareti kalmayacağı gibi sınav komisyonunu da olumsuz algılardan kurtarır.  Çalışanlarda kurumu sahiplenme duygusu artar.” diyerek açıklamasına son verdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.