Paylaş

İzmit Belediyesinin dünyaca ünlü klarnet üstadı Mustafa Kandıralı anısına düzenlediği 1. Uluslararası Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması’nın jüri üyesi, ünlü keman virtüözü Kurt Schmid, “Hocam bana 50 yıl önce ‘Mustafa Kandıralı’yı dinleyin dedi’ sözleriyle, Kandıralı’nın müzik dünyasındaki önemine dikkat çekti

İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen 1. Uluslararası Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması Ödül Töreni ve Gala Gecesi, çok önemli konukları ağırladı. Dünyaca ünlü keman virtöüzü Romanya Senfoni Orkestrası, Oradea Devlet Filarmoni Orkestrası Senfoni Orkestrası şefi, Lugansk Filarmoni Senfoni Orkestrası’nın Sanat Direktörü ve Baş Şefi Kurt Schmid’te yarışmanın jüri üyeleri arasında yer aldı. Mustafa Kandıralı’nın adını 50 yıl önce hocasından duyduğunu açıklayan Schmid’in sözleri, salonda gurur ve duygu dolu anlar yaşattı.

“BURADA OLMAK ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Ünlü Klarnet Virtüözü ve jüri üyesi Kurt Schmid, “Bugün burada olmaktan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyorum. 50 yıl önce ilk kez hocam kullandı Mustafa Kandıralı ismini. Hocam dedi ki: ‘Lütfen Mustafa Kandıralı’yı dinleyin.’ Gerçekten Türk müziği için çok kıymetli bir sanatçı. Bugün buraya beni çağırdığınız için çok teşekkür ederim. Burada olmak çok önemliydi. Bu yarışma gençler için büyük önem arz ediyor. Çok teşekkürler” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.