Paylaş
Sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişlerinde 146’ncı günü geride bırakan Pulver işçilerinin çocuklarına yeni yıl hediyesi ulaştırıldı. Ziyarette konuşan Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, “Biz ilk günden bu yana Emek Partisi olarak Pulver direnişinin yanında olduk. Tıpkı Bekart ve Kartonsan grevinin yanında olduğumuz gibi” dedi.

Direnişlerinde 146’ncı günü geride bırakan Pulver Kimya işçilerine dayanışma ziyaretleri devam ediyor. Yeni yıl yaklaşırken direnişçi işçilerin çocuklarına hediye ulaştıran Emek Partisi, işçilerin çocuklarının geleceği için mücadele ettiğini belirtti.
Direniş çadırında direnişçi işçilerin eşlerine seslenen Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir, “Evet, örgütlenmek zor bir zanaat. Bunları en iyi hissedenler sizlersiniz. Bu mücadelenin yaşatılması, ekmeğin büyütülmesi, çocuklarımızın geleceği için bu tarz mücadeleler kaçınılmaz oluyor. Bunu lütfen hayatınızda bir eksiklik olarak düşünmeyin, gelecekte önemli katkılar sunacaktır. Bu süreci en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Gelen dayanışma destekleriyle birlikte bu süreci en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bu yüzden Emek Partisi’nden arkadaşlara çok teşekkür ederiz, mücadelemizin yanında oldular, sağolsunlar” dedi.
“SON DERECE KIYMETLİ”
İşçilerin ekmeğini büyütmek, çalışma koşullarını iyileştirmek üzere sendikalara üye olduklarını söyleyen Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ise, “Ama maalesef ki bu ülkede sendikaya üye olan işçilerin genel olarak karşılaştıkları şey hukuksuzluk oluyor. Asıl eşler ve çocuklar bu sürecin görünmeyen mağdurları. Patronların mağdur ettiği en önemli kesim aileler. O yüzden sizlerin burada desteğinizin son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bizim ilimizde Bekaert ve Kartonsan’da da iki ayrı grev var. Kocaelili işçiler onlara giydirilmek istenen gömleğe itiraz ediyorlar. Sendikalaşmak, bir araya gelmek, işveren karşısında ‘Biz senin karşında tek tek değil, bir arada olacağız’ demek son derece kıymetli” dedi.
 
“PARTİMİZ İŞÇİLERİN PARTİSİ”
“Pulver’in ayrıca özelliği de var” diyen Erkan, “Genellikle işçi arkadaşlarımız sendikaya üye olur, işten atmalar yaşanır, kapı önünde direniş olurdu. Ama Pulver’de atılan işçiler de, içeride çalışan işçiler de atılan işçilerin geri alınmasını istediler ve 6356 sayılı kanun anti demokratik dediler, mücadele verdiler. Bugün geldiğimiz noktada işveren masaya geldi, sendika da içerideki işçiler de önce atılan işçi arkadaşlarımız geri alınsın diyor. Bu son derece önemli ve kıymetli. Biz ilk günden bu yana Emek Partisi olarak Pulver direnişinin yanında olduk. Tıpkı Bekart ve Kartonsan grevinin yanında olduğumuz gibi. Çünkü şunu biliyoruz; bu kentte herhangi bir fabrikada herhangi bir işçi hak kazanırsa, ekmeğini büyütürse, bu başka fabrikalara, başka iş kollarına örnek olacak. Bizim partimiz işçilerin partisi, dolayısıyla bu örneğin yaygınlaşması ve bu direnişin kazanımla sonuçlanmasının önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.
Ziyaretin ardından hep birlikte Bekaert ve Kartonsan işçileri için dayanışma sloganları atıldı. Pulver Kimya ziyaretinden sonra Kartonsan grevini de ziyaret eden Emek Partisi, burada da işçilerin çocuklarına kitap ulaştırdı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.