Paylaş

“ FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR ” AMA CÜZDANI KÜLÜSTÜR VE 

  FAKAT BORDROSU HÜNGÜR HÜNGÜR DEĞERLİ KAMU ÇALIŞANLARI

 

Son 1 yıl içerisinde İktidarın ekonomi politikalarından kaynaklı olarak alım gücümüz % 200 oranında azalmış bulunmaktadır.

Eskiden ORTADİREK sayılan memurları fakirleştirip alt gelir grubuna düşürenler “Dar gelirliye, fakir – fukaraya vermek bereket getirir” cümlesiyle hâlimizin acınası olduğunu bereketsizlikleriyle beraber beyan etmişlerdir.

Evet, buraya fakirliğimizi – yoksulluğumuzu ve ona sebep olanları protesto için geldik. Ellerimizdeki pankartlarda 1 MİLYON FAKİR yazıyor. Millî Eğitim “1 milyon Fikir” arayacağına 1 milyon 250 bin çalışanının fakirleşmesine çare arasın. Üniversitelerde de durum farksız; toplamda 1,5 milyon Fakiriz.

Aralık 2022 itibariyle Asgarî Ücret’e yapılan zamla birlikte memur maaşları ile asgarî ücret eşitlenmiştir. Açlık sınırının bir tık üzerinde maaş alan eğitim çalışanları adına Millî Eğitim binamıza “BU İŞYERİNDE ASGARÎ ÜCRET UYGULANMAKTADIR” levhamızı asacağız. Memurlar değil memuru bu hâle düşürenler utansın!

En düşük memur maaşı 30 BİN LİRA olmalıdır. Yoksulluk sınırının altındaki bir maaşı kabul etmemiz söz konusu değildir.

Maaşlarındaki gelir vergisi % 15’e SABİTLENMELİDİR. Vergi dilimi adı altında verilen zamların geri alınmasına isyan hâlindeyiz, bilesiniz.

Sosyal devlet ilkesi gereği, tüm çalışanlara giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı; aile yardımı ve bir paket çocuk bezi dahi alınamayan çocuk yardımı tutarları iyileştirilmelidir.

Enflasyon farkı artık tüm çalışanlara AYLIK olarak ödenmelidir.

Ek ders ücretlerimiz 2023 yılı başında % 100 oranında artırılmalıdır.

Ayrıca ders saatleri dışındaki her türlü kurs için ücretleri de 2 katına çıkarılmalıdır. DYK kursları tüm branşlara ve tüm okul türlerine açılmalıdır.

ÖMK bir an önce TBMM gündemine alınmalı ve öğretmenliğin onuruna yakışır düzenlemeler yapılmalıdır. Kariyer Basamakları Sınavı’ndan vazgeçilerek kıdeme göre ve herkesi kapsayan bir düzenleme yapılmalıdır.

Eğitim – öğretime hazırlık ödeneği bir maaş tutarında, her yıl Eylül ayında tüm eğitim çalışanlarına eşit olarak ödenmelidir.

Görevli personelin yol – yemek parasını bile karşılamayan Sınav Ücretleri artırılmalıdır. Özellikle MTSK sınavlarına en az % 100 zam yapılmalıdır.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosundaki çalışanların Genel İdari Hizmetler sınıfına aktarılması sağlanmalıdır.

Üniversite personellerinin çalışma koşullarının iyileştirilmeli, üniversite eğitim – öğretim tazminatından tüm üniversite çalışanları faydalandırılmalıdır.

Üniversitelerde idari personeller için tahsis edilmiş kadrolara hülle yoluyla yapılan atamalara son verilmelidir.

Taleplerimizin yerine getirilmesi adına Hürriyetçi Eğitim Sen eğitim çalışanlarının içine düşürüldüğü ASGARİ SEFALETE AZAMİ İSYAN dönemini başlatmıştır. Hakkımız olanı alana kadar mücadeleye kararlıyız.

HAKLIYIZ, ALACAKLIYIZ ve SONUÇ ALANA DEK DURMAYACAĞIZ.

* Ant olsun ekmek ve hürriyet mücadelesine!

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.