Paylaş

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün faaliyet alanlarından biri olan İzmit Çarşısının yaptığı değerlendirme sonucunda Heybez firması ‘Adil Üretici’ oldu

Kocaeli’den toplam 218 yerel üreticiyi bir araya getiren İzmit Çarşısı büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü faaliyet alanlarından biri olan İzmit Çarşısı, doğa ile uyumlu ve sosyal açıdan adil bir ekonomik sistem olan Türetim Ekonomisi’ni savunuyor. Bu yeni ekonomik sistemde, üreticiler daha adil bir üretim yapmaya teşvik ediliyor.

ÖNEMLİ KRİTERLER GEREKİYOR

Adil üretim yapabilmek; şeffaf tedarik zinciri, çevreye duyarlı materyal kullanımı, cinsiyet eşitliğini sağlama gibi önemli kriterler gerektiriyor. Bu kriterleri karşılayan üreticiler alanında uzman kişilerden oluşan konsey üyeleri tarafından değerlendirilerek Adil Üretici oluyorlar. Uzun süren konsey değerlendirmeleri sonucunda, İzmit Çarşısı üreticilerinden Heybez adil üretici oldu.

KADINLARA EKONOMİK ÖZGÜRLÜK

Doğal malzemelerle yüzde 100 kadın emeği ile bez çanta üretimi yapan Heybez, kadının ekonomik özgürlüğüne çok önem veriyor. Çalışma fırsatı bulamayan kadınlara ekonomik özgürlük sağlayabilecek part time çalışma fırsatları da sunan firmanın yöneticileri adil üretici olmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler.   Heybez’in adil ürünlerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

 

https://good4trust.org/heybez

DÜKKAN BAŞVURULARI SÜRÜYOR

İzmit Çarşısı’nda dükkan başvuruları devam ediyor. Ücretsiz dükkan sahibi olabileceğiniz İzmit Çarşısı’nda vergi muafiyeti olan üreticilere de yer veriliyor. Detaylı bilgi almak için üretici.destek@good4trust.org adresine mail atabilir, 0262 318 00 00 (4727) dahili numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.