Paylaş

Başiskele Belediyesi, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında vatandaşların vazgeçilmez adresleri arasında yer alan parkların sayısını ve niteliğini her geçen gün daha da arttırıyor.

Mavi Yeşil Başiskele’de doğaya saygılı insan odaklı hizmetler üreten Başiskele Belediyesi, Başkan M. Yasin Özlü öncülüğünde geleceğin hazinesi çocuklar ve gençlerin keyifle ve güvenle oyun oynayıp eğlenebilecekleri, ailelerin huzurla dinlenip vakit geçireceği yeni park ve sosyal alanlar oluşturuyor. Başiskele’de çocukları ve gençlere büyük değer veren Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla kente son 3 yılda 45 yeni park kazandırıldı. Planlı kentleşmeyle her mahallenin ihtiyaçları ve vatandaşların talepleri doğrultusunda yapılan parklarla kentin yeşiline yeşil katılırken, mahalleler çocuk sesleriyle şenleniyor.

YAKLAŞIK 60 BİN METREKARELİK ALANA PARK

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla ilçe genelinde yapılan çalışmalarla 2019-2022 yılları arasında kent genelinde yaklaşık 60 bin metrekarelik alan park yapıldı. Modern ve güvenli çocuk oyun grupları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, kamelyalar, oturma grupları ile kentin yeni parkları 7’den 77’ye tüm vatandaşların cazibe merkezi haline geldi. Ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarıyla da Başiskele’nin yeşiline yeşil katıldı.

KENTİN DEĞERLİ İSİMLERİ PARKLARDA YAŞATILIYOR

Demokratik ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla yönetilen Başiskele’de yeni yapılan park ve bahçelere kentin değerli isimleri konuluyor. Belediye Meclis kararıyla Döngel Vadisi’ne yapılan millet bahçesine Eski Karşıyaka Belediye Başkanı merhum Mustafa Çakır’ın, Damlar Vadisi’ne yapılan millet bahçesine Eski Bahçecik Belediye Başkanı merhum İbrahim Gençer’in ismi konuldu. Vezirçiftliği Mahallesi Seyyid Caddesi üzerinde yaklaşık 3 bin metrekarelik alana yapılan parkın ismini ise internet üzerinden düzenlenen anketle Başiskeleliler, parkın ismini Mustafa Okur Parkı olarak belirlediler. Yine vatandaşların talepleri doğrultusunda Damlar Mahallesi Pelinsu Sokak’ta toplam 7300 metrekare alan üzerine yapılan parka da Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Başiskeleli kahramanımız Ömür Ertuğrul Sarı’nın ismi verildi.

MEVCUT PARKLAR YENİLENDİ

Başiskele Belediyesi yeni park ve bahçe yapımlarının yanı sıra ilçenin dört bir köşesinde yer alan parkları da tek tek yenildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, büyük bir titizlikle yürüttüğü çalışmalarla parklarda kullanım ömrünü dolduran ve zamanla eskiyerek hem çevre kirliliğine neden olan hem de çocuklar için tehlike arz eden zemin kauçukları yenileriyle değiştirdiler. Paslanan ve boyası kalkan oyun grupları tekrar boyanarak estetik görünüme kavuşturuldu. Ekipler ayrıca parklarda oyun gruplarının, kent mobilyalarının tamir ve bakımlarını, mıntıka temizliğini ve çim biçme çalışmalarını da periyodik olarak yılın 365 günü gerçekleştirdiler.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.