Paylaş

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın vaatlerinden biri olan “Kartepe Sanat Evi” düzenlenen törenle 2023’e girmeden hizmete açıldı.

 Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın vaatlerinden biri olan “Kartepe Sanat Evi” geniş katılımla hizmete açıldı. Kartepe Kent Meydanı’nda yapılan sanat evi açılışına AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, KBB Koordinatörü Nihat Abiş, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, birim müdürleri, muhtarlar ve davetliler katıldı.   

 İTHAL KÜLTÜR İLE MEDENİYET KURULMAZ

Kartepe Sanat Evi’nin açılışında konuşan Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçugil “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Medeniyetler kültür ve sanatla oluştu. Medeniyetleri bizlere bırakılan sanat eserleri ile tanıyoruz. Bizde bizden sonrakilere bizden gelen sanat ve kültürle bir medeniyet kurmalıyız. Batılılaşma adına kendi özümüzden uzaklaştırıldık. İthal bir medeniyetle kültür kurmanın mümkün olmadığını gördük” dedi.

 SANAT RUHU ETKİLER

Davet aldığım zaman böyle bir sanat galerisi hayal etmediğini söyleyen Barutçugil “Çok önemli bir eser ortaya çıktı. Burası sanat ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacaktır. Sanat eserleri insan ruhunu etkilemektedir. Sanatla uğraşmanın önemini Osmanlı çok iyi kavramıştır. Sultanların hepsi mutlaka bir sanat ile uğraşmıştır. Dünyada hiçbir hanedanlığa nasip olmamış bir zenginliktir. Aile içerisinde ilişkileri sanat etkilemektedir” açıklamasında bulundu.

 ŞEHİR İNŞA EDİYORUZ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Tarihi Hikmetiye Camii karşısında Günlük Yaşamda Osmanlı Müzemizi kısa zamanda hizmete açacağız. Kartepe’de yeni bir şehir inşa ediyoruz. Burada ki yapıların hiçbiri yoktu. Hükümetimizin ve KBB desteği ile Kaymakamlık, belediye binası, kent meydanımız, sanat evimiz hizmet veriyor. Camii ve kütüphane çalışmalarımız devam etmektedir. Sanat evinin açılışı bize nasip oldu. Bunun heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor, emeği geçen herkese ediyorum. Tüm gayemiz tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, bilimiyle, sporuyla, insanıyla bütünleşmiş Kartepelilik ruhunu sahip bir şehir inşa etmek” dedi.

 EBUZER BARUTÇUGİL’İN ESERLERİ HAYRAN BIRAKTI

Kendine has tarzıyla Ebru sanatında bir ekol olmuş, Barut Ebrusu olarak anılan Hikmet Barutçugil’in eserleri Kartepe Sanat Evi açılışında sergilendi. Ziyaretçilerin ilgiyle gezdiği sergi hayranlık uyandırdı.       

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.