Paylaş

İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 2022 yılı boyunca park ve yeşil alanlarda yaptığı çalışmalarla kentte fark yarattı. On binlerce ağaç diken İzmit Belediyesi, kendi ürettiği çiçeklerle doğayla iç içe bir İzmit oluşturdu

İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde bulunan park ve yeşil alanlarda büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Şehrin dört bir yanında görev yapan ekipler yeşil alanları sağlıklı ve konforlu hale getiriyor. Mevcut parkların bakımı düzenli olarak yapılırken bir taraftan da kente yeni parklar kazandırılıyor.

BİNLERCE AĞAÇ DİKİLDİ

Belediye sınırları dâhilinde 127 ayrı alanda 20 bin adet mevsimlik, çalı grubu ve muhtelif türde ağaç dikimi yapıldı. Ayrıca bu alanlarda toprak tesviyesi ve çimlendirme işlemleri gerçekleştirildi. Çimlendirme için yaklaşık 1000 kg çim tohumu kullanılmış olup, 7800 metrekarelik alanda da hazır rulo çim serildi.

SERA ÇALIŞMALARI

7810 metrekare büyüklüğündeki seranın 1008 metrekarelik alanında çelik alma yöntemiyle çalı, iç mekân ve sukulent türlerinin üretimi yapıldı. Ayrıca 415 metrekarelik aromatik bitki alan ve 150 metrekarelik yarı kapalı tüpleme alanı bulunuyor. Serada 24 türde 16 bin 409 adet çalı grubu, 640 adet iç mekân çiçek, 5 bin adet yazlık mevsimlik çiçek, 5 bin adet kışlık mevsimlik çiçek üretildi.

AĞAÇLANDIRMA VE BİTKİ DAĞITIM ÇALIŞMALARI

Genç Çınarlar Derneğinde 300 adet servi dağıtım etkinliği, Kocaeli Üniversitesinde 300 adet gülfidanı dağıtım etkinliği,  Sevimli Akademi’de 20 adet servi fidanı dikim etkinliği, Tavşantepe İlkokulunda 20 adet servi dağıtım etkinliği, Kabaoğlu Ersoylu Sokakta 310 adet olmak üzere ıhlamur, süs kirazı, süs eriği, ağaç hatmi ve zeytin fidanı dikimi gerçekleştirildi.

MEYVE FİDANLARI DİKİLDİ

Zeki Aktan Parkı Üstü ağaçlandırma alanında yüzlerce meyve fidanı dikilerek ağaçlandırma çalışması tamamlandı. Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği Hatıra Ormanına 120 adet servi fidanı dikildi.  Park alanları ve sorumluluk alanlarında bulunan 820 noktada gerekli tamir ve bakım çalışmaları yapılarak talepler karşılandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.