Paylaş
İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2022 yılında vatandaşlara kaliteli ve konforlu yollar sunarken kent estetiğini arttırmak adına birçok cadde ve sokağı cıvıl cıvıl bir hale getirdi
İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2022 yılı boyunca kentin dört bir yanında titizlikle çalıştı. Yol bakım, onarım, tadilat ve yenileme çalışmalarını sürdüren ekipler, yıl boyunca vatandaşlardan tam not aldı. Fen İşleri Müdürlüğünün özellikle, kent merkezinde yoğun olarak kullanılan sokakları estetik bir anlayışla yenileyerek ışıl ışıl hale getirmesi vatandaşların büyük beğenisini topladı.
59 BİN TON ASFALT 
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2022 yılı boyunca titiz çalışmaları ile kent merkezi ve kırsal mahallelerde vatandaşlara konforlu yollar sundu. Ekipler yıl boyunca toplam 59 bin ton asfalt, 48 bin 500 metrekare parke, 14 bin 100 metre bordür, 30 bin 800 metrekare beton yol, 13 bin 500 metrekare beton kaldırım, 2 bin 250 metre merdiven, 5 bin 711 metreküp taş duvar, bin 550 metre parapet, 19 bin 500 metre yol açımı, 122 bin 650 ton malzeme serimi, 390 bin metre tesviye çalışması ve 22 adet hasarlı bina yıkımı gerçekleştirdi.
ATÖLYELER FABRİKA GİBİ ÇALIŞTI
2022 yılında Fen İşleri Müdürlüğü atölyelerinde, bin 880 metre korkuluk, 2 bin 300 metre tutamak korkuluk, 729 adet bariyer, 559 metre telçit, 225 metre çimçit, 665 metrekare sundurma, 50 metre çelik merdiven, 579 metre sac kapama ve 420 adet muhtelif işler olmak üzere toplamda 95 bin kilogram malzeme kullanılarak üretim yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü, 2022 yılında vatandaşlardan gelen 14 bin 674 talepten 13 bin 691’i karşılarken diğer taleplerin karşılanması için de çalışmalarına devam ediyor.
FETHİYE CADDESİ BÜYÜK ÖLÇÜDE BİTTİ
Başkan Hürriyet tarafından 6 Kasım 2021’de ilk kazmanın vurulduğu Fethiye Caddesi ve Yan Yolları Yeniden Düzenleme Projesi’nde çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Fethiye Caddesi ve yan yollarda doğal taşlarla yapılan zemin kaplamalar tamamlanırken çalışmalar tamamen bittiğinde Fethiye Caddesi, açık AVM görünümü ile cazibe merkezi haline gelecek.
TURAN GÜNEŞ CADDESİ ÇOK GÜZEL OLDU
Yeşilova-Tepeköy Mahallesi Turan Güneş Caddesi’nde 2021 yılında başlayan çalışmalar kapsamında yüksek gerilim hatlarını yer altına alan İzmit Belediyesi, 2022 yılında da üst yapı çalışmalarını tamamladı. Ekipler, bin 600 metre uzunluk ve 14 metre genişliğindeki caddede asfalt seriminin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının işlendiği aydınlatma direkleriyle caddeyi ışıl ışıl hale getirdi.
KENT MERKEZİ IŞIL IŞIL PARLIYOR
İzmit Belediyesi, kafelerin bulunduğu ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı kent merkezindeki sokakları İzmit’e yakışır bir görünüme kavuşturdu. 2021’in son gününde Başkan Hürriyet tarafından açılışı yapılan Rauf Orbay Sokak’ın ardından Cebesoy Sokak, Köseoğlu Sokak ve İstiklal Caddesi de 2022 yılında estetik bir anlayış ile yenilenerek cıvıl cıvıl bir hale getirildi. Özellikle, sokaklara yerleştirilen aydınlatmalar İzmitlilerin büyük beğenisini kazandı.
YENİ CUMA PARKI’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Kentin estetik değerini arttırmaya yönelik projelerine devam eden İzmit Belediyesi, Yeni Cuma Parkı’nda tarihi dokuyu ortaya çıkaracak yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yeni Cuma Parkı Çevre Düzenlemesi ve Kafe Yenileme Yapım İşi projesinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İzmit Belediyesi, kentin en işlek noktalarından Yeni Cuma Parkı’nı en kısa sürede tamamlanacak çalışmaların ardından yepyeni görünümüyle halka kazandıracak.
GÖLKAY PARK YENİDEN HAYAT BULUYOR
Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara dokunan projeler hayata geçiren Başkan Hürriyet’in öncülüğüyle Gölkay Park yeniden hayat buluyor. Yıllarca bakımsız bırakılan ve hak ettiği değere kavuşamayan Gölkay Park’ı yeniden İzmitlilere kazandıracak olan İzmit Belediyesi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı projesinde toplam bin 186 metrekare inşaat alanı bulunuyor. Projede ayrıca 2 bin 936 metrekare yapısal peyzaj ve 480 metrekare bitkisel peyzaj alanı oluşturularak, İzmit halkının kullanımına sunulacak.
MANAV DERNEKLERİ YERLEŞKESİ YAPILIYOR
Kentimizdeki sivil toplum kuruluşları ve derneklerin çalışma koşullarını kolaylaştırmak için projeler üreten İzmit Belediyesi, Manav Dernekleri Yerleşkesi için de çalışmalara devam ediyor. Proje kapsamında Sepetçi Mahalle Konağı revize edilerek Manav derneklerinin hizmetine sunulacak. Manav Dernekleri Yerleşkesi her ayrıntısıyla Manav kültürünü yansıtacak. Proje kapsamında kurulacak manav restoranında yöresel yemekler sunulacak. Alan içerisinde bulunan fırın daha kullanışlı hale getirilerek mancarlı pide yapımına imkân sağlanacak.
AYAZMA KAPALI PAZARI ÇELİK GİBİ OLDU
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, önceki dönem tarafından yapılan ve yoğun kar yağışı sonrasında çatısı çöken Ayazma Kapalı Pazarı için de harekete geçti. Bin 520 metrekare alana sahip, bölgenin hava koşullarına uygun olarak çelik konstrüksüyondan yapılan çalışmalarda 61 ton çelik malzeme kullanırken çatı bin 554 metrekare sandviç panelle kaplandı. Yenileme çalışması ile birlikte hem esnafa hem de vatandaşlara daha güvenli ve konforlu bir alan oluşturuldu.
ÖZ KAYNAKLARLA HİZMET VİZYONU BENİMSENDİ
Fen İşleri Müdürlüğü, İzmit Belediyesinin halka dokunan çalışmalarında imalat işlerini üstlenerek öz kaynaklarla hizmet vizyonunu benimsedi. Okullarda yapılan çalışmalar, hizmet binalarında tadilat işlemleri ve muhtarlıkların talepleri gibi çalışmalarda gerekli olan tefrişatın büyük bir kısmı Fen İşleri Müdürlüğü atölyelerinde yapıldı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.