Paylaş

İlimizde faaliyet gösteren özel okulların yöneticileri, Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Ağırlıklı gündem maddesi olarak ekonomik gelişmelerin sektöre etkilerinin değerlendirildiği toplantı sonrası ortak açıklama yapıldı

Kocaeli Ticaret Odası, 23. Meslek Komitesi (Özel Eğitim Kurumları) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren özel okulların yöneticileri için sektörel istişare toplantısı düzenledi. KOTO 23. Meslek Komitesi Başkanı İsmail Aydemir’in, Komite Başkan Yardımcısı Melike Andız, KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Yılmaz, Meclis Üyeleri Alparslan Naipoğlu, Handan Kümeli ve Mehmet Eray Camgöz ile birlikte ev sahipliği yaptığı programa, özel okulların yöneticileri üst düzey ilgi gösterdi.

‘TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN EKSİKSİZ BAŞLADIK’

İstişare toplantısında ana gündem maddeleri olarak; özel okulların sorunları, ekonomik gelişmelerin sektöre olan etkileri ve yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili yapılacak çalışmalar ele alındı. Toplantı sonunda komite adına yapılan ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Özel okullar şehrimizin eğitimine önemli katkılar sunan, ciddi oranda öğretmen ve personel istihdamı yapan,  sürekli devletin denetimine tabi olan kurumlardır. İlimizde faaliyet gösteren özel okullarımız 2022- 2023 eğitim-öğretim yılına; tüm ekonomik zorluklara ve özel okullarla ilgili kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz algılara rağmen hizmet kalitesinden ödün vermeyerek ve tüm hazırlıklarını eksiksiz tamamlayarak başlamış, çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim öğretimlerini sürdürebilmeleri için gayretle çalışmaya devam etmektedirler.

‘VELİLERİN ALIM GÜCÜ DİKKATE ALINARAK BELİRLENİYOR’

İlimizde faaliyet gösteren özel okullarımız; 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için bütçelerini ve okul ücretlerini belirlerken; Ülkemizdeki tüm ekonomik gelişmeleri, yıllık enflasyon oranlarını, memur ve işçi maaşlarına yapılan zam oranlarını, okullarımızda tüketilen malzemelerin fiyat artış oranlarını ve bilhassa velilerimizin alım güçlerini dikkate almaktadır. Unutulmamalıdır ki ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın sosyal ve akademik eğitim sürecinde önemli bir yeri olan özel okullarımızın devamlılığı ve ekonomik olarak yaşatılması noktasında tüm paydaşların sorumlu davranması hayati önem taşımaktadır.

‘ÖZEL OKULLARIN FAYDASI GÖZARDI EDİLMEMELİ’

Bu noktada dünyada ve ülkemizde meydana gelen ekonomik sıkıntılar, satın alınan hizmetlerde meydana gelen ücret artışları, okullarımızın eğitim öğretim de kullandıkları tüm malzemelerin fiyatlarının artışları ve personel giderlerindeki artışlar özel okullarımızı ekonomik olarak olumsuz etkilemiştir. Bu ekonomik zorluklar içerisinde okullarımızın öğrencilerine sunmuş oldukları eğitim hizmetini ve topluma sağlamış olduğu sosyal ve ekonomik birçok faydayı göz ardı ederek, özel okulları velilerinden fazla ücret isteyen, sürecin tek taraflı sorumlusu gibi gösterme çabaları, sektöre ve sorunun çözümüne katkı sunmayacağı gibi özel okulları ekonomik olarak telafisi mümkün olmayan sıkıntılara sevk edeceği ve sürekliliklerini ciddi manada risk altına alacağı kaçınılmaz bir gerçektir.

‘FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYACAĞIZ’

Özel Okullarımızın yöneticileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Özel okullar olarak; önceliğimizin ülkemizin eğitim öğretimine katkı sunmak, çocuklarımızın geleceğini şekillendirmelerine rehber olmak olduğunu, tüm dünyanın ve ülkemizin geçmekte olduğu bu zor süreçte özel okullar olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olacağımızı, onların eğitimi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı, bundan sonrada kurumlar arası iletişimi güçlü tutacağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.