Paylaş

Körfez Esentepe Mahallesi’nde bulunan kıl çadırında, kadınlara yönelik yaptığı eğitici-bilgilendirici hizmetlerle kadınların örgütlenmesini ve bilinçlenmesini sağlayan Kıl Çadırı Sorumlusu Esra Söğüt; yine Türkiye’de bir ilk olacak önemli bir hizmete daha imza attı. Belirli sayıda kadını bir araya getirerek Halk Eğitim Merkezi’nde Gasal hizmetleri konusunda eğitim almalarını sağladı. Toplam 22 kursiyere gassalık dersi verildi. 36 saat kurs alan ve bu kursu başarıyla bitiren 22 kursiyere belgeleri, düzenlenen programla takdim edildi. Başarılı bir şekilde kursu düzenleyenler için yine Körfez Esentepe Mahallesi’nde ki kıl çadırında bir program düzenlendi. Düzenlenen programa¸ Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt, Körfez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet Kocakaya ve yardımcıları Müzeyyir Doğan ve Nilüfer Özdemir ve Ak Parti Esentepe Mahalle Temsilcisi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra katılımcılar; gassalık vazifesinin önemine değindi ve dinimizde ki mahiyeti anlatıldı. Daha sonra kursu başarılı bir şeklide bitiren 22 kursiyere belgeleri verildi. Belgelerinin yanında ise birer çiçek takdim edildi. Düzenlenen programda ayrıca kadınlar; kendi evlerinde yaptıkları çeşitli yiyecekleri, katılımcılara ikram ettiler.

ESRA SÖĞÜT’E ÖVGÜ YAĞDI

Programa katılan katılımcılar, yaptığı güzel hizmetlerden dolayı Esra Söğüt’ü takdir ettiklerini belirttiler. Esra Söğüt’ün kadınlara ve topluma yönelik yaptığı hizmetlerin takdir edildiğini belirten katılımcılar; bu tür programların yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladılar ve Esra Söğüt’e kadınlara örnek ve önder olduğu için kutladıklarını belirttiler.

SÖĞÜT, ‘ DURMAK YOK, HİZMETE DEVAM’

Kadınların örgütlenmesini sağlayan ve bilinçlenmesi adına önemli hizmetlere imza atan Esra Söğüt ise,  bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ve buna benzer hizmetlere devam edeceklerinin altını çizdi. Söğüt, ‘Amacımız, kadınlarımızın bilinçli bir şekilde topluma faydalı olmasını sağlamaktır. Gassallık mesleği çok önemlidir. Böyle bir hizmetin verilmesine vesile olduğum için çok mutluyum. Bu ve buna benzer programlar bundan sonra da devam edecektir’ dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.