Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 1971 yılında geçirdikleri trafik kazası nedeniyle Leyla Atakan ile birlikte hayatlarını kaybeden İsmail Kolaylı, Abdurrahman Yüksel ve Feridun Özbay’ın aileleri ile bir araya geldi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, çekimleri tamamlanan Leyla Hanım filminin galası öncesinde, 1971’deki elim trafik kazasında hayatlarını kaybeden İsmail Kolaylı, Abdurrahman Yüksel ve Feridun Özbay’ın aileleri ile buluştu. Programa İzmit Belediyesi eski Başkanı Erol Köse, Leyla Hanım Filmi Yönetmeni İlke İşisağ, İdari Yapımcı Koral Altın, İzmit Belediyesinin merhum meclis üyeleri İsmail Kolaylı, Abdurrahman Yüksel ve Feridun Özbay’ın aileleri katıldı.

FRAGMANI İZLEDİLER

Katılımcılar, çekimleri tamamlanan ve galaya hazırlanan Leyla Hanım filminin kamera arkası görüntüleri ve fragmanını izlediler. Yönetmen İlke İşisağ ve İdari Yapımcı Koral Altın, filmin oyuncu kadrosu, çekim aşamaları ve hikâyesi ile ilgili ailelere bilgiler aktardı. Programda konuşan Başkan Hürriyet, Leyla Hanım filmi için titizlikle çalıştıklarını belirterek arşive bir kayıt düşmek adına projenin son derece önemli olduğunu kaydetti.

“ÇOK EMEK VERDİK”

Başkan Hürriyet, “Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarının hayatını ve o dönemde yaşadıklarını kayda geçebilmek, onları unutturmamak, göç alan bir kentte gelecek nesillere aktarabilmek için başladığımız film projesinde yaklaşık 2 senedir çok emek verdik. Siyasette kadının yerini işlemek anlamında da Leyla Atakan’ın hayatını konu alan bir projenin çalışmalarına başlamıştık.

“VEFA GÖSTERMEK ÇOK KIYMETLİ”

Siz değerli aile büyüklerimizle de röportajlar yapılmıştı. Bu sektörü bilen önemli isimlerle istişare ederek bu hatıraları gelecek nesillere aktarmak istedik. Bu kentte izi olan insanları unutturmamak istiyoruz. İzmit Unutmaz başlığını çok sık tekrar ediyoruz. Kentte emeği olan insanların hatıralarını yaşatmak ve vefa göstermek çok kıymetli.

“LEYLA HANIM OLSUN DEDİK”

Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarını anlatırken de şu anda hayatta bulunan aile büyüklerinin röportajları olsun istedik. Filmimizin ismine Leyla Hanım dedik. Çünkü aile büyükleriyle yapılan bütün görüşmelerde herkes Leyla Atakan’dan ya Leyla Abla ya da Leyla Hanım diye bahsediyordu. Biz de filmimizin ismi Leyla Hanım olsun dedik.

“İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI LEYLA ATAKAN’DIR”

Her sene Leyla Hanım ve çalışma arkadaşları için anma törenleri yapıyoruz. Tek dereceli serbest seçimle doğrudan halkın oylarıyla seçilmiş ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’dır. Bu film ile birlikte Tüm Türkiye İzmit’e değer katan insanları tanısın istedik.

TEKNİK EKİBE TEŞEKKÜR

Leyla Hanım filmimiz dökü-drama şeklinde gerek röportaj gerek canlandırma gerekse gerçek görüntülerden oluşan 1 saatin üzerinde bir film oldu. Çok kıymetli bir kadroyla çalıştık. Bu filmde İzmitli kadınlar ve çocuklar da oynadı. Filmin teknik ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok emek verdiler, çok çalıştılar. Ciddi set ortamları oluşturdular.

“11 ŞUBAT’TA KOCAELİ KONGRE MERKEZİ’NDE”

Film bittikten sonra festivallere katıldık. Festivallerden 17 tane ödül aldık. Şimdi Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği ile birlikte galaya hazırlanıyoruz. Leyla Hanım ve çalışma arkadaşlarını ölüm yıldönümü olan 11 Şubat’ta Kocaeli Kongre Merkezi’nde galaya hazırlanıyoruz. Tüm Türkiye’den katılımcıların yer alacağı önemli bir gala olacak. Bu gala ile birlikte İzmit’te bir kültür ve film festivalinin duyurusunu yapacağız” dedi.

SARAL, “GALAYA ÇOK TİTİZ HAZIRLANIYORUZ”

KYÖD Başkanı Uğur Saral, “Leyla Hanım filmi ile ilgili biz de bir şeyler yapabilir miyiz diye düşünüyorduk. Biz daha düşünme aşamasındayken sevgili başkanım bize gala gecesinin yürütücüsü olmak ister misiniz diye sordu. Biz çok mutlu olduk. Gala gecesine çok titiz hazırlanıyoruz. Her detayını düşünüyoruz. Umarım İzmit için güzel bir gece olur. Film festivali konusunda da gerekli çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

KÖSE, “FATMA BAŞKAN LEYLA ATAKAN’IN İZİNDEN GİDİYOR”

1972-1977 yılları arasında İzmit Belediye Başkanlığı yapan Erol Köse, Leyla Atakan ile yaşadıkları anılarına değinirken “Leyla Hanım filmini hazırlayıp İzmit’e bir arşiv kazandırdığı için Fatma Başkan’a teşekkür ediyorum. Fatma Başkan da Leyla Atakan’ın yolundan gidiyor. Bütün hizmetlerinde Leyla Atakan’ın izi var” şeklinde konuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.