Paylaş

Genel kültür kitapları ile akademik kaynakları bir arada sunan; geleneksel ve dijital kütüphaneciliği aynı çatıda buluşturan İzmit Belediyesi Kütüphanesi 2022 yılında 49 bin 264 ziyaretçi ağırladı

Geleneksel ve dijital kütüphanecilik anlayışını bir arada sunan İzmit Belediyesi Kütüphanesi, 2022 yılında da özellikle gençlerin ikinci evi olmayı başardı. 26 binin üzerindeki kitap arşivi, nezih çalışma ortamı ve internet erişimine açık bilgisayarlarla hizmet vermeyi sürdüren İzmit Belediyesi Kütüphanesi yıl boyunca yoğun ilgi görürken sabah saatlerinde kapıda kuyruk oluştu.

49 BİN 264 KİŞİ ZİYARET ETTİ

Öğrencilerin ders çalışmak, kaynak bulmak ve okumak için sık sık ziyaret ettiği İzmit Belediyesi Kütüphanesi 2022 yılında toplamda 49 bin 264 kişiyi ağırladı. Çağın gereklerine uygun hibrit kütüphane olarak hizmet veren kütüphane şehir merkezinde kolay ulaşılabilir olması nedeniyle ilk tercih noktası oldu.

SINIRSIZ ÇAY VE KAHVE HİZMETİ

Çocuk dostu İzmit Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kütüphanede 300’den fazla çocuk kitabı ve çeşitli eserlere yer veriliyor. Hafta içi saat 08.30 ile 22.00 arasında, hafta sonu 09.00 – 19.00 saatleri arasında aynı anda en fazla 110 okura hizmet vermeye devam eden İzmit Belediyesi Kütüphanesinde her kullanıcıya sınırsız çay ve kahve hizmeti de veriliyor. Dijital kütüphaneye erişmek isteyen vatandaşlar kutuphane.izmit.bel.tr adresinden üyelik işlemlerini gerçekleştirerek dilediği kitaba ulaşıyor.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.