Paylaş

Doğal güzellikleri ve doğaya saygılı kentleşmesiyle Kocaeli’nin doğal millet bahçesi özelliği taşıyan ilçesi Başiskele’de geleceğe nefes olacak yatırımlar ve doğal işler ile 2022 yılında kentin yeşiline yeşil katıldı.

Vatandaşların evin ön kapısının kent merkezine, arka kapısının da doğaya açıldığı Başiskele’de doğaya saygılı insan odaklı güzel işler 2022’de de devam etti. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde kentte yer alan vadiler başta olmak üzere birçok yeşil alan vatandaşların huzurla vakit geçirebileceği sosyal alanlar haline getirildi.

170 BİN METREKARELİK MİLLET BAHÇESİ

Başiskele Belediyesi’nin tamamen kendi imkânlarıyla yaptığı 170 bin metrekarelik Damlar Vadisi İbrahim Gencer Millet Bahçesi kente kazandırıldı. Doğaya saygılı bir şekilde yürütülen çalışmalarla buraya yaklaşık 5000 metre yürüyüş yolu, 162 m² kum zemin üzeri voleybol sahası, tenis kortu, basketbol sahası,  434 m² kum zemin üzerine çocuk macera parkuru, iki kuleli oyun grubu, üçlü salıncak, tahterevalli, ahşap kent mobilyaları, piknik masaları, barbeküler, banklar, kütük masa-oturak takımları, çeşmeler, ahşap kuş yuvaları ve tuvaletler yapıldı. Yeni fidanların da dikildiği millet bahçesinde yürüyüş parkurları üzerine aromatik bitkiler de ekildi. Millet bahçeleri projeleriyle kentin yeşil vadilerinin imara açılmasını engellediklerini vurgulayan Başkan Özlü, halkın ortak kullanımı olarak buralara mühür vurduklarını söyledi.

18 YENİ PARK KAZANDIRILDI  

Başiskele Belediyesi, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında vatandaşların vazgeçilmez adresleri arasında yer alan parkların sayısını ve niteliğini de 2022’de arttırdı.

Mavi Yeşil Başiskele’de insan odaklı hizmetler üreten Başiskele Belediyesi, geleceğin hazinesi çocuklar ve gençlerin keyifle ve güvenle oyun oynayıp eğlenebilecekleri, ailelerin huzurla dinlenip vakit geçirebileceği yeni park ve sosyal alanlar oluşturuyor. Başiskele’de çocuklara ve gençlere büyük değer veren Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla 2022 yılında kentin 29 bin 443 metrekaresinde 18 yeni park yapıldı. Planlı kentleşmeyle her mahallenin ihtiyaçları ve vatandaşların talepleri doğrultusunda yapılan parklarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla kentin yeşiline yeşil katılırken, nitelikli ve modern oyun grupları, futbol, voleybol ve basketbol sahalarıyla mahalleler çocuk sesleriyle şenlendi.

YEŞİL ALANLAR YIL BOYUNCA PERİYODİK BAKIMDA

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yer alan park ve bahçeler, yeşil alanlar ve mesire alanlarında 2022 yılında periyodik bakımları aksatmadan yaparak çevreyi ve doğayı korudu. Kentte estetik işler yapan belediye ekipleri, geçen yıl 6 bin 550 dekar alanda çim biçme çalışmaları yaparken, yabani ot temizleme, ağaç budama, mıntıka temizliği ve peyzaj işlerini büyük bir özveriyle gerçekleştirdiler.

20 BİN METREKARE ALAN AĞAÇLANDIRILDI

Başiskele’de vatandaşların yaşam kalitesini artırmak, kentin yeşil doğal dokusuna katkı sağlamak ve geleceğe nefes olmak için Başiskele Belediyesi tarafından kent genelinde 2022 yılında 20 bin metrekarede ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.

KENTE YENİ BİR MEYDAN DAHA KAZANDIRILDI

İlçe sınırları içerisinde meydan olma özelliği taşıyan merkezlerde, vatandaşların beklentilerini karşılayacak, tarihimizi ve kültürümüzü yaşatacak yeni meydanlar yapılmaya 2022 yılında da devam edildi. Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan ilçeye yeni meydanlar kazandırma projeleri kapsamında önceki yıllarda yapılan Barbaros Semt Meydanı ve Bahçecik Semt Meydanı’nın ardından Yeniköy Merkez Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin 300 metrekarelik alana Atatürk Meydanı yapılarak vatandaşın hizmetine sunuldu. Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özel tasarımlı 2,5 metre uzunluğundaki led ışıklı siluetinin yer aldığı meydanda, çimlendirme, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları yapıldı. 30 araçlık otoparkın da yapıldığı meydan dekoratif aydınlatma direkleriyle aydınlatıldı. Bölge sakinlerinin huzurla dinlenebilmeleri için oturma grupları ve kent mobilyaları da meydana yerleştirildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.