Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, ‘Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim’ projesinin ülke gerçeği ile bağdaşmadığına dikkat çekerek, “O evler kimin yeni evi olacak?” diye sordu.
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın orta gelirlilere yönelik olarak duyurduğu ‘Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim’ projesinin orta gelirlinin konut sorununu çözemeyeceğini söyledi.
Yeterli, sağlıklı, dayanıklı, altyapı ihtiyacı karşılanmış konutların tüm vatandaşların hakkı olduğuna işaret eden Zeybek, “İktidar geçmişte yaptığı hatalardan ders çıkarmamış. Bu proje piyasayı artırmaktan başka bir işe yaramayacak. Kısa vadede vatandaşımızın konut sorununu çözmeyeceği gibi alım gücünün bu kadar düştüğü bir dönemde bu evleri kimler alacak? 5 bin 500 liranın ‘müjde’ olarak açıklandığı hangi emekli bu konutları alacak? Tarımı, hayvancılığı, esnafı bitiren iktidar artık betona yatırım yapmaktan vazgeçmeli. Üretimin bittiği yerde fiyat artışları kontrol edilemez” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.