Paylaş

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Derbent ve Uzuntarla Mahallesi’nde devam eden müze çalışmalarını yerinde inceledi.

 Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın vizyon projelerinden olan Derbent ve Uzuntarla Mahallesi’nde müze çalışmaları hızla devam ediyor. Başkan Kocaman, müze çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.  

 

DERBENT MÜZESİ


Derbent Müzesi Hikmetiye Camii tarihi dokusuna uygun olarak 3 bin metre kare alan da yapımı tamamlandı. Müze tarihi dokuya uygun olarak yapılmasının yanı sıra meydan aydınlatma, satış standları, oturma grupları, çocuklar için basketbol sahası, oyun grubu, tarih meraklıları için kum havuzu ve cami derneğinin bulunduğu binada da düzenlemeler tamamlandı.

 

ÇERKES MÜZESİ


Uzuntarla Mahallesi’nde yapımı hızla devam eden Çerkes Müzesi kapalı alan 200 metrekare, toplam 337 metrekare alandan oluşuyor. Bina içerisinde depo, atölyenin yanı sıra bay-bayan ve engelli WC’si yer alıyor.


2 MÜZE KISA SÜREDE AÇILIŞA HAZIR


Yapılan müzeler hakkında yetkililerden bilgi alan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kültür-sanat mirasımızı gelecek nesillere aktarmak adına çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Derbent Mahallesi’nde yapımını tamamladığımız müzede Osmanlı Dönemi günlük hayatına dair izleri bulabileceğimiz Kartepemizin ilk müzesinin kısa süre içinde hizmete açacağız. Uzuntarla Mahallemizde Kartepemizi oluşturan mozaiğin yapı taşlarından biri olan Çerkes hemşehrilerimizin kültürünü yaşatmak ve tanıtmak niyetleriyle başladığımız Çerkes Müzesi projemizde da sona doğru yaklaşıyoruz. Bu iki müzemiz hizmete açılması sonrasında Kartepemizin kültürel yapısına büyük zenginlik katacaktır” açıklamasında bulundu. 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.