Paylaş

Başiskele’nin tarihi, kültürel mirası ve turistik yerlerinin tanıtımını kapsayan “Tarih Yolu Projesi” Başiskele Belediyesi tarafından görücüye çıkarılacak.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan ve büyük önem verdiği Tarih Yolu Projesi, il ve ilçe protokolünün de katılımıyla 11 Ocak Çarşamba günü saat 10.00’da Tryp By Whndam Oteli’nde (Lastik İş Oteli) kamuoyuna tanıtılacak. İlçenin köklü tarihi, kültürel mirası ve turistik yerlerin tanıtımı ve bu doğrultuda yapılacak restorasyon/tanıtım çalışmalarını Belediye Başkanı M. Yasin Özlü bir sunum ile anlatacak.

Tarihi Antik döneme kadar uzanan ve Kocaeli’nin ilk yerleşim alanlarından birisi olan Başiskele’deki eserler yeniden ihya edilecek, fonksiyonlar verilecek, yerli ve yabancı turizme kazandırılacak.

Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan Çuhane Fabrikası Su Bendi’nden, Osmanlı döneminde yapılan Amerikan Koleji’ne, Osmanlı Çeşmesi’nden Kurtuluş Savaşı’mızda kahramanlık hikâyelerinin yazıldığı Servetiye Siperleri’ne kadar birçok tarihi noktayla ilgili önemli bilgilerin verileceği tanıtım toplantısına yoğun ilgi olması bekleniyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün gençlik, kadın ve aile çalışmalarının yanı sıra kentin tarihi, kültürel değerleri ve medeniyet geçmişine verdiği önem de söz konusu projenin ortaya nasıl çıktığına cevap veriyor.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.